Creativity 101

Geçtiğimiz ay sıkkın bir şekilde facebook’da cirit atarken, bir arkadaşımdan gelen mesaj üzerine internette bir konuyu didiklemeye başladım. İsmini vermek istemediğim reklam sektörü ile alakadar bir dergi; bu sitede yayımladığım Aysun Kayacı ve Pepsi ile ilgili olan haberin, bana ait photoshoplanmış görselini izinsiz ve kaynak belirtmeden kullanmış.  Daha önce mynet de aynını yapmıştı. Eh; bir hayli içerledim bu duruma..

Her neyse, bu dergi ile ilgili araştırma yaparken google’da şu yazıyı gördüm. İlgimi çekti ve okumaya başladım. Sizin de okumanızı tavsiye ederim. İşin enteresan tafayısa; yazıya ne  kadar çok yorum girmek istesem de bir türlü muvaffak olamamam.

Bunu da bireysel beceriksizliğime yada yorumları denetleyip yayınlama seçeneği varken, yorum yapmak için siteye kayıt olma zorunluluğu ön gören site yöneticisine bağlıyorum.

Neyse ben o yazı ile ilgili görüşümü bildirebilmek için kendi kelamımı buyuracak bir mecraya sahibim, bunu da aşağıda gerçekleştirdim, fakat bir blogger’ın öncelikle bilmesi gerekenin, paylaşım olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Biz yaptık oldu işte olay budur demekle blog sahibi olunmuyor. Velhasıl, sırf bu yüzden bir kategori daha açmaya karar verdim. Adını henüz belirlemedim ama 101 ile biteceğinden eminim..

Kalıplaşmış da olsa tekrar etmekten gocunulmayanlardır aslında bir işi ayakta tutanlar.
Tıpkı yazının içerisindeki en can alıcı paragraf gibi.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağı ise yadsınamaz bir gerçek. Ve bilgi edinme sürecinin daim olduğu da…

Hayatın her aşamasında olduğu gibi, ne bildiğimiz değil,ne kadar çok şeyi bilmediğimizi fark etmek aslında yaratıcılığı tetikleyen.

Bu nedenle, bir reklamcı olarak stratejiyi oluştururken, yapılan araştırmalarda yer almak ve onları değerlendirmek, bilgiyi fikire dönüştürebilmektir.

Bu da kişiyi işin gocunanlar tarafında olmaktan kurtarır.

Çünkü aslolan, hepimizin bir bütünü oluşturduğunu bilmekte.

Kendini çok ayrıcalıklı hissedenlere de sormak lazım aslında.

Reklamcı da olsak biz de birilerinin hedef kitlesi değil miyiz ?
Tuhaf değil mi ..

“hani şu derya içinde olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.”

http://www.mahalleyiz.biz/?p=42 yazısına istinaden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close