Sevgili fenerbahçe yöneticileri


Aşağıdaki yazı iyi bir Fenerbahçe’li olan arkadaşım Gürkan’a ait. Kendisi bu yazıyı kulübe fax olarak iletmeden önce, sizlere benim aracılığım ile ulaştırmayı uygun gördü. İnanılmaz güzel bir yazı olmuş. Kulüp ve Futbolcu isimlerini değiştirerek okuduğu zaman, her taraftarın kendine sorular yönelteceğini düşünüyorum…

Ben Fenerbahçeli olmanın gururunu ve onurunu yaşayan, kendimi bildim bileli sarı lacivert renklere gönül vermiş, hemen her yıl lisanslı formamı almış, elimden geldiğince maçlara gelmiş, son 6 senedir hangi şifreli kanaldaysa hiç aksatmadan maç yayınını veren kuruluşa üye olmuş bir taraftarım.

Bilmiyorum sizin için futbol ne ifade ediyor ama benimle aynı görüşe sahip olmadığınızdan eminim. Bu yazıyı da taraftarımız böle istiyor,taraftarımız şöyle ayaklandı,hepsi arkamızdalar diye en yoğun şekilde söylediğiniz günlerde yazarak benim gibilerinde var olduğunu size hatırlatmak amacıyla yazıyorum.

Sevgili Fenerbahçe’nin büyükleri, son olarak Beşiktaş Türkiye kupası maçında yaşanılan olaylardan dolayı ayaklanmış, uzun süredir hayretle izlediğim söylemlerinizi ayyuka çıkararak beni hayal kırıklığına uğrattınız. Hatırlatırım ki aynı saatlerde biz Beşiktaş’la -ki kanımca Beşiktaş tarihinin en vasat kadrosudur- Türkiye Fortis kupası maçı yaparken ve bu kupanın en önemli özelliği Uefa’ya katılmak ve birkaç milyon dolarken (eminim üç Anadolu kulübüyle maçta toptan bu parayı çıkarmanız mümkün) Uefa ‘da Espanyol-Werder Bremen, Osasuna-Sevilla yarı final maçları yapılmaktaydı.

Takdir edersiniz ki bu takımlar hele ki alınan sonuçlara bakılırsa Fenerbahçe’den 3-5 gömlek üstün takımlar (1 gün önce oynanan şampiyonlar ligi yarı finalindeki takımlar gibi) değil. Bunu kadrolara göre değil Fenerbahçe’nin kurumsal yapısına ve gelirine bakarak söylüyorum.

Hakikaten Türk futbolu adına utanç verici bir gecede iki büyük takım Fortis sponsorlu kupada savaşa benzer bir maç yaparken, ve sonuçta Fenerbahçenin üstün oynayıp, Alex’in kaleciyi bile çalımladıktan sora topun üstüne basarak düştüğü, bomboş pozisyonda bir çok golden faydalanamadığımız maçta, yabancı statüsünde diye yolladığınız Türk Nobre (mert) üç kişinin içinden kafayla golünü atarak Beşiktaş’ı üst tura taşıdı.

Bu maç için yapılacak yorumlar bu kadar bu kadar olmadır. Bunu üstüne basarak söylüyorum Fenerbahçe bir futbol takımıysa ve sizde bir futbol takımının yöneticisiyseniz ve en az sizin kadar fanatik bir Fenerbahçeli olarak yapılacak yorumunuz bu kadar olmalıdır. Eğer çıkıp da hakemlerden, federasyondan, çirkeflikten, devletten gem vurmaya başlarsanız bizleri utandırmaya başlarsınız ki bu son zamanda çok sık yapmaya başladığınız bir durum.

Geçen sene fakir fukara edebiyatı diyerek kötülediğiniz, hakemlere saldıran, kendini aciz gösteren takımların seviyesinin altına inersiniz ki indiniz. Eğer maçın kader adamı Baki‘yse sizin için Mercimek soyadlı bu futbolcu kardeşimizin Beşiktaş’a ne kattığına bakın, oynamasa Beşiktaş’tan nelerin eksileceğine bakın. Ağlamaklı bir şekilde yaygara yapıp insanların birbirinin boğazını çok normalmiş gibi kestiği futbol ortamında sinirleri hangi hakla daha da gerdiğinizi düşünün.

Biz bu işin ucunu bırakmayacağız, Uefa’ya Fifa’ya gideceğiz Lig TV den çıkacağız ve hatta ligden çekileceğiz gibi çocukça açıklamaları yapmak benim taraftarı olduğum, gönlümü verdiğim asil takımımın asaletli yöneticilerinin mi ağzından çıkıyor? Ben sizlerden dün utandım. Fenerbahçelilik bu değil. Dün gece oynanılan futboldan değil, futbolcuların kaçırdıkları göllerden, yaptıkları hatalardan değil, beğenemediğimiz güldüğümüz rakiplerimizin seviyesinin katlarca altına maçtan sora yaptığınız suni isyanla düşürdüğünüz için sizden utanıyorum.

Maden bu kupaya bu kadar önem veriyordunuz sayın Zico;İnönü’de neden 5 as futbolcunuzdan eksik bir kadro ile çıkıp tek forvet Semih’le gol aradınız? Madem bu kupa bu kadar önemliydi neden tüm grup maçlarında tamamen yedek kadroyla çıkıp bir antrenmanmış gibi davrandınız. Türkiye deki futbol kirli demeden önce bizi ilk maçta Alex’i Kezman’ı (ki bu iki futbolcunun toplam değeriyle 4-5 Anadolu takımı ligde mücadele ediyor.) yedek kulübesinde otururken izlettiniz.

Ve sevgili yönetici büyüklerim! Fenerbahçe futbol takımının iyi futbolculardan kurulu bir takım olmadığını ne zaman anlayacaksınız? Bizi Türkiye dışında hiç mi futbol maçı izlemiyor hiç mi futboldan yada futbolcudan anlamıyor zannediyorsunuz? Devid’e Edu’ya verdiğiniz paraların değdiğine, takımda 2 yada 3 oyuncu hariç Anadolu kulüpleri yada Avrupa’da kümede kalmaya oynayacak takımlar dışında futbol oynamayacak futbolcuların olmadığına, aslında Avrupa’nın yıldızlarına sahip olduğumuza inanmamızı nasıl bekliyorsunuz ?

Zico’yu Japonya’dan getirirken dünyanın en büyük teknik direktörünü getirmiş gibi davrandığınızda bizleri de inandırdığınızı mı zannettiniz. Lütfen artık ya ! Bizi utandırmaktan vazgeçin. Kurduğunuz takımı tekrar inceleyin ve gözü kapalı bu takım için her şeyini feda eden insanları kandırarak yöneticilik yapılmayacağını idrak edin. Tüccar kafasını bir kenara bırakıp, futbolu futbol için idare edin. Terbiyenizi takının ve oturduğunuz mevkiye yakışır şekilde davranın.

Fenerbahçe taraftarının ayaklandığı isyan ettiğini her fırsatta söyleyip bizi değirmenlerle savaştırmayın. Futbol izlemek istiyoruz ve futbolda çok şey olur,kötü yönetim bunun bir parçasıdır, zaten futboldan akranlarına göre alt seviyede oynayan futbolcu kardeşlerimizi daha da strese sokarak geçen seneki gibi şampiyonluğa mani olmayın. Biz aslında sizi seviyoruz ama siz bizi hiç sevmemişsiniz.M.Gürkan Aynacı

Comments (6)

  • cemsays:

    28 Nisan 2007 at 09:10

    Ali Koç için bir filmden alıntı yapacağım: ”Tutmayın küçük enişteyi”(Tosun Paşa)
    ekşisözlükte gördüm.

  • Özgürsays:

    29 Nisan 2007 at 13:14

    Şimdi Fenerbahçeli kardeşim; Sana söyleyecek birkaç sözüm var. İlk olarak sana 33 haftada bu ligde penaltı atmaya kaç takım gördüğünü sormak istiyorum. Bizim saydığımız 10 net penaltı pozisyonun es geçildiğini hepimiz biliyoruz. Beşiktaş maçının Türk Futbol Tarihde kara bir leke olarak kalıcağını düşünüyorum. Sayın Ahmet Çakar’a katılarak. Bknz. 27.04.2007 tarihli Sabah gazetesi Spor bölümü. Benim gördüğüm 11. penaltıyla dahil olmak üzere 2 takımdan toplam 4 kişinin atılması bunların sırayla Baki Mercimek , Mehmet Sedef, Kezman ve Uğur Boral olması gerekiyordu. Bunları görmek için hakem eskisi fln olmayada gerek yoktur. İlk maçta yenildiğimiz halde çok temiz bir maç olmuş ve takdir edilir ki hepimiz hakemden çok memnun kalmıştık. Bu maçta aynı şeyleri söyleyebiliyorsan eğer sen, sen biraz fazla kendi takımını suçluyorsun.
    Lakin kendi yorumum Zico teknik direktör fln değildir!!! Deivid brezilyanın bilmediğimiz kasabasının balıkçısıdır( Ki Sporting Lisbonda oynadıgını cok iyi biliyorum ama tutunamayıp bize gelmiştir Şayet adam olsa bize gelmezdi…), Lugano denen adam bir kasaptır ve her mac atılma olasılığı 100 de 100dür. Deniz Barıştan fln bahsetmiyorum… Ama bu kadar sözün üstüne vurgulamak istediğim Beşiktaş takımı kesinlikle Fenerbahçeden kaliteli iyi futbol oynamamakta hatta Kupa maçında karşımızda sürünmüştür. Hak etmedikleri bir turu geçtikleri ve bu sistemin getireceği şekilde Şampiyon olacakları için bu sitem bu isyan.
    Evet ben klubün oyuncu teknik direktör seçimlerine senin kadar karşıyım. Ama karşımızda bizden daha iyi bir takım yok ve bu kötülükle bizden bişeyler alınması bizi üzen şeydir. Sayın Fenerbahçeli kardeşlerim sessiz kaldıkça sindirildiğimiz bir ülkede sesimizi çıkarmalıyız. Geçen sene fakir fukara edebiyatıyla elimizden alınan Şampiyonluğumuz bu senede fasa fiso edebiyatıyla elimizden alınacaktır. Bunu 22. haftadan beri sölüyorum ve tersi çıkmayacaktır.
    Sen gerçekten iyi bir Fenerbahçeli kendi içinde kendimize bakalım diyen bir Fenerbahçelisin seni takdir ediyorum ama şunuda açıkca sölüyorum ki böle düşündüğümüz sürece hakkımız yenicek ve bu zamana kadar sessiz kalmış biz Fenerbahçeliler gün geçtikçe dahada delireceğiz.

  • cemsays:

    29 Nisan 2007 at 17:51

    sayın fenerbahçeli aklı selim kardeşim özgür.
    Zamanında Bu aynı hakem, galatasaray-fenerbahçe maçı yönetmiş ve adeta galatasarayı yerden yere vurmuştur. O zaman hakemi koruyordunuz. Şimde ne oldu. Ben maçı izlemedim, sonradaan az çok izledim ama maçı izleyen bir arkadaşım söyledi(o da fenerli):” valla o kadar pozisyona giriyorsan ve atamıyorsan sonuçlarına katlanırsın”dedi. Sonrada oyuncalara sövmeye başladı. Sana şiddetle tavsiye ederimki takımından yönetiminden bu seneki kötü futbolun hesabını sormalısın.Ben de kendi takımımdan, beşiktaşlılar da kendi takımı ve yöneticelerinden sormalı. Aynı hakem Fenerin yaptıklarınıda görmemiştir.

  • cemsays:

    29 Nisan 2007 at 18:01

    Bu arada maç 2-2 bitmiş. Golleride hakem atmış
    Bizim küçük enişte gene köpürdü. Okula zam falan yapmazlar umarım:))

  • MİHRİBANsays:

    6 Temmuz 2008 at 18:43

    Gerçek bi fenerbahçeli olarak bikaç şey söylemek istiyorum.fenerbahçe için canımı bile verebilirim.hele o volkan semih ve kezman üçlüsüne aşığım hepsini ço seviyorum aslan volkanım benimmm bee semih evli ama olsun kezman bana kaldı :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close