“i” give my all ..

iraq.GIFPiyasaya sürüldüğü gün insanların dükkan önünde emekli sandığı kuyruğunda bekler gibi beklediği iPhone için şu günlerde bilmem kaç günde bilmem kaç sattı deniliyordur muhakkak.

Şayet, ürünü henüz eline almamış bir çok arkadaşımın da “abi ama alet dehşet dimi” gibi kanıları viral pazarlamanın etkisinin ne denli önemli olduğunu sanırım yeterince gösteriyor.

Bu hususta şüphesiz ki youtube ve uluslararası televizyonlar çok önemli rol oynadılar, özellikle son bir yıl içerisinde bir çok forum sitesinde dönen “telefonda şu da olacakmış, aman bu da eklenti olarak sunulacakmış” gibi tartışmalar da işin cabası. Lakin, her anlamda iletişim stratejilerine hayran kaldığım Apple firmasının “iphone mania” örgütlenmesi, reklamcılar için “tadından yenmez” bir vaka kanımca.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa73B0]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1xXNoB3t8vM]

 

 

Comments (4)

  • Barissays:

    4 Temmuz 2007 at 07:19

    Bu iPhone su anda piyasaya suruluyor cunku tarihini ertelemek istemediler.. Yalniz bir suru hatasi veya kotu yani var.. Hemen birini soyliyim.. Pili sadece 250-300 sarjlik gibi birsey.. Simdi tam sayiyi hatirlayamiyorum ama oyle. Kisacasi guzel bir pil fiyati bizleri bekler.. Onun disinda birkac sey daha vardi etrafta duyulmayan. iphone la alakasi olan bi yerde (abdde) calisan arkadasim anlatti baya.. Su an hatirlayamiyorum ama bir tanesine, ‘oha artik o kadar da olmaz’ dediydimdi.. Haberiniz olsun.. Bence ilk kurbanlardan biri olmayin.. Saygilar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close