10 Adımda Facebook TSK Optimizasyonu

a

Günün haberi TSK’nın  ‘istihbarata karşı koyma tedbirleri’ kapsamında personeline facebook’da açık kimliğini, rütbesini, birliğini, üniformalı fotoğrafını koymasını yasaklaması. (bkz. Akşam Gazetesi) Bu arada; Benzer bir uygulamayı daha önce İsrail Ordusu da Yapmış. Bu demekki biz de yapabiliriz yani herşey meşru…

Dönelim konumuza. Efendiler; TSK’nın Askerlere Vermek İstediği Ayarı Özetlemek Gerekirse:
Rütbeni, Resmini, Birliğini, Bölüğünü, Kışlanı Afiş Etme, Kendini de Bizi de Ateşe İtme !

Ben de bu doğrultuda TSK’ya Facebook ile ilgili basit ama işe yarar 10 Öneri sunsam hiç fena olmaz herhalde diye düşündüm…

İşte her Facebook kullanıcısının bilmesinde fayda olan 10 Güvenlik/Gizlilik Ayarı.

1-  Arkadaş Listesi Kullanmaca.

Arkadaş Listeleri İnsanları Gruplara Ayırmanıza ve Gruplara Farklı İzinler Verebilmenize olnak sağlar. Her bir listenin farklı bir gizlilik ayarı olduğundan keyfinize göre ve istediğiniz kadar arkadaş listesi yapabilirsiniz.

Öte yandan bu sayede arkadaş listeleriniz üzerinden varsa gruplarınız için de toplu işlem vs yapabilirsiniz. (Buradan)

2- Facebook Arama Sonuçlarından Çıkmaca.

Diyelimki Komutandan Gizli olarak bir Facebook Hesabı Açtınız. Komutan da sizin facebook hesabınız olup olmadığını araştırıyor. Yakayı ele vermemek için yapmanız gereken ilk şey; Ayarlar>Gizlilik>Ara bölümüne girmek ve buradan “Herkes” yerine “Sadece Arkadaşlarımı” seçmektir. Bence en karlısı “Hiç Kimse” ama neyse 😉

3- Google’da Görüntülenmemece

Diyelim yukarıdaki değişiklikleri yaptınız, özellikle de 2.emri başarıyla yerine getirdiniz ve facebook aramalarından kendinizi soyutladınız. Peki ya Google ? Bildiğiniz gibi Facebook Hesabı olan kişiler; Google’da Adı ve Soyadı ile Arama Yapıldığı zaman kabak gibi beliriyorlar. Eh Komutanlar da peşinize düştüğünde Google’a bakacaklardır elbet. Bu durumdan sıyırmak için de şunu yapıyoruz :

2. Emir’de yer alan sayfaya girip bu sefer

Benim için bir herkese açık arama kaydı oluştur ve bunu arama motoru dizinine kaydet yazan yerdeli işareti kaldırıyoruz.

4- İstenmeyen Fotoğraflarınızdan Kurtulmaca

Bizi rezil eden hep o tag’li fotoğraflar olmuştur. Bazı arkadaşlar vardır hele istemediğin halde en sarhoş en sapkın fotoğrafını bulur, facebook’a upload eder bir de üstüne seni tagler.. Olsun bundan da kurtulmak mümkün..

5- Etiketsiz Fotoğrafları da Gizlemece

Tabi tüm bunları yaparken kendi yüklediğiniz fotoğrafları da ondan bundan saklamak isterseniz diye diyorum. Bu linke tıklayarak fotoğraf albümlerinizi kimlerin görebileceğine dair ayarlama yapabilirsiniz. İşte 1.Emir burada toplu işlem yapabilmeniz için çok faydalı olacaktır.

6- NewsFeed’e ayar verin; İzinizi Belli Etmeyin…

Profil Gizliliği Sayfasından neleri kime göstermek istediğiniz ile alakalı değişiklikleri yaptığınızı varsayıyorum. Ama Haber Kaynağı ve Duvar ayarlanızı da gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Et-tim..

7- Dedikoducu Application’lardan Kurtulmaca.

Tamam Poker keyifli ama kimseninde sizin bir kumarbaz olduğunuzu düşünmesine gerek yok. O halde Application’ların, Oyunların, Facebook ile konuşan diğer sitelerin kullanıcısı olmadan önce iki kere düşünün. Çünkü her uygulama kendi içinde news-feed yolcusudur ve bir çoğunda da bunu engellemek mümkün değil. Eğer kaçtığınız yer TSK ise; lütfen fazla Application yüklemeyin 😉

8- İletişim Bilgilerinizi Saklayın.

Herşeyi açıklayıp da bu konuya değinmemek olmaz. Üstelik 10 maddeye tamamlamam lazım bu yazıyı. Neyse; onun için de burayı tıklıyoruz.

9- Duvarınızı Zevzek Arkadaşlarınızdan Arındırın !

Kimin neyi görüp göremeyeceğini şimdiye kadar iyi ele aldık. Birde kimin ne yapıp yapamayacağına bakmak gerek.
Örneğin duvarınıza kimin yazı yazıp kimin yazamayacağını belirlemek istiyorsanız ilgili ayarı buradan yapabilirsiniz.

10- Arkadaşlıklarınızı Gizli Tutun.

Facebook’da kimin ne kadar çok arkadaşı var bunu göstermece sidikler arası turnuva kıvamına gelmiş durumda. Ama kendinizi eğer ortalığa meze yapmak istemiyorsanız; arkadaşlıkları gizlemek iyi olacaktır. Böylece hiç bir arama sonucunda çıkmamayı da garantilemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close