Temmuz Sosyal Medya Gündemi – 2

Bu ay Facebook ve Instagram’da birbirinden farklı gelişmeler öne çıkıyor.  Çevrimiçi platformlarda veri transferi, Facebook’un reklam, müzik ve video platformları için devreye aldığı yenilikler; Instagram’da ve Youtube’daki son gelişmeler ve daha fazlasını sizler için derledim.


1. Çevrim İçi Platformlar Arasında Veri Transferi Kolaylaşıyor

Bir sosyal medya hesabınızdaki içeriklerinizi artık başka bir platforma kolayca taşıyabileceksiniz. İnternetin en büyükleri bir araya gelerek bir transfer standardı oluşturma kararı aldı.

Devamını Oku.


facebook büyük işletmeler

2. Facebook Ayrımcı Reklamları Yasaklıyor

Facebook reklam filtrelerine, Washington State ile yapılan bir anlaşma sonrasında yeni bir düzenleme getirildi. Kabul edilen düzenlemeye göre Facebook ayrımcı reklamları yasaklıyor.

Devamını Oku.


3. Facebook Müzik Odağındaki Geliştirmelere Talent Show İle Devam Ediyor

Geçtiğimiz aylarda Lip Sync dublaj özelliği üzere çalışan Facebook, müzik odağındaki geliştirmelerini yeni “Talent Show” özelliğiyle yaygınlaştırıyor.

Devamını Oku.


4. Facebook’un Videoları Grup Halinde İzleme Özelliği: Watch Party

Bu yılın başlarında duyuruları yapılan ve bir süredir test aşamasında olan Facebook‘un “Watch Party” özelliği, tüm dünyada aktif olarak kullanılmaya başlandı. Watch Party, Facebook gruplarındaki insanların hep birlikte gerçek zamanlı olarak video izlemelerine olanak sağlıyor.

Devamını Oku.


5. Facebook Ve Instagram İçin Yaş Sınırı Geliyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, TechChurch’e yaptığı açıklamalarla yaş sınırı getireceğini açıkladı.

Devamını Oku.


6. Instagram, IGTV Videolarını Ana Sayfaya Getiriyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kısa bir süre önce kendi video servisi Instagram TV’yi duyurmuştu. Şimdi de IGTV içeriklerini ana sayfa akışına getirmek için testler yapmaya başladı.

Devamını Oku.


7. Snapcash 30 Ağustos’ta Kapanıyor

Snap’in kişiler arası para transferi hizmeti Snapcash, 30 Ağustos’ta hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Devamını Oku.


8. YouTube’da Android İçin De Karanlık Mod Özelliği Devrede

Geçtiğimiz Mart ayında, mobil uygulamalarda “karanlık mod” özelliğini tanıtan YouTube, bu özelliği Android için de aktifleştirdi. Yeni özellik önce iOS’tan başlatılmıştı.

Devamını Oku.


9. YouTube, Web Uygulamasına Dikey Video Desteği Geldi

YouTube, Stories ve IGTV’de kullanılan dikey video formatını web sitesinde ve mobil uygulamasında desteklemeye başladı.

Devamını Oku.


whatsapp mention

10. WhatsApp Bildirimleri Tamamen Değişti!

App Store üzerinden yayınlananiOS için WhatsApp 2.18.80 sürümü ile birlikte uygulama, kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özelliği sunmaya başlamış durumda.

Devamını Oku.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close