Ayvalık Film Festivali 4 Ekim’de Başlıyor!

2013 yılından beri yerli ve uluslararası yapımların gösterimi için mekân ve imkân sağlayan Başka Sinema, altıncı yılında temellerini attığı Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin ikincisini gerçekleştiriyor. Festival programında öne çıkan etkinlikler ve filmler açıklandı.

Programda bu yıl başlıca festivallerde ödüller almış, dünya çapında merak uyandırmış yirmi iki ülkeden, kırkı aşkın film var. Çoğu Türkiye’de henüz gösterime girmemiş bu filmlerin yönetmenleri, oyuncuları ve ekiplerinin büyük bölümü festival için Ayvalık’a gelip izleyicilerle buluşacak. Film gösterimlerinin ardından film ekipleriyle soru-cevap seansları, söyleşiler, çocuklar ve gençler için atölyeler, konserlerle dolu zengin bir program bizleri bekliyor.

Ayrıca bu sene -benim en çok hoşuma giden- Yunanistan’dan filmlere yer verilen “Ortak Gelecek” adlı bir bölümün olması. Bu bölüme paralel, her iki ülkenin ortak geleceğini etkileyen “İklim Krizi” üzerine Ömer Madra’nın ve Yunanistan’dan konuşmacıların katılacağı bir panel de olacakmış. Detayları şöyle:

Türkiye-Yunanistan ortak bölümü

Ayvalık, karşı komşusu Midilli adası ile hem tarihsel hem de güncel bağlara sahip. Midillililer özellikle pazarın kurulduğu günlerde Ayvalık’ı sık sık ziyaret ediyor, Midilli’yse her yıl Türkiye’den giden binlerce turisti ağırlıyor. Bu alışveriş son on yılda kültürel alanda da ivme kazandı, kültür-sanat ağırlıklı ortak projelerin sayısı giderek artıyor. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali bu ilişkiye katkıda bulunmak üzere, Ege’deki ortak geçmişin izinde iki ülkenin ortak geleceği üzerine düşünmeye davet eden bir özel bölüm aracılığıyla tarih ve sanatın yanı sıra ekolojiye de odaklanıyor.

Bu bölümde yer alan filmler arasında Yorgos Lanthimos’un yakın çalışma arkadaşı Athina Rachel Tsangari’nin prömiyerini Locarno Film Festivali’nde yapan, erkekler arası rekabeti ele alan filmi Şövalye (Chevalier), yönetmen Syllas Tzoumerkas’ın küçük bir kasabada yalnız yaşayan iki kadının kasabayı altüst eden bir cinayetin ardından yakınlaşmasını anlatan Sargasso Denizi Mucizesi (To thávma tis thálassas ton Sargassón) ve Nikos Labôt’un hayatında ilk kez bir alışveriş merkezinde temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Panagiota’nın para kazanarak özgürleşirken, neoliberal düzende giderek köleleşmesinin hikâyesini anlatan ilk uzun metrajlı filmi Kadının İşi (I douleia tis) bulunuyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl festivalde açıkhavada gösterilen Zorba’nın yönetmeni Michael Cacoyannis’in Carmen yorumu, başrolünde efsanevi oyuncu Melina Mercouri’nin oynadığı Stella bu bölümdeki diğer filmlerden.

Festival biletleri ise Biletix’ten ve Sanat Fabrikası gişelerinden satılacakmış.

Biletlerin ön satışı Biletix’ten 21 Eylül-3 Ekim, Sanat Fabrikası gişesinden 28 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bilet fiyatları ön satışlar sırasında 12 TL ve 6 TL, festival sırasındaysa 15 TL ve 7,5 TL olacak. Hafta içi gündüz seansları öğrenciler ve 65 yaş üstü izleyiciler için 6 TL.

Açıkhava gösterimleri ve paneller ücretsiz olacak 🙂

Daha fazla bilgi edinmek ve program detaylarını incelemek için: http://www.baskasinema.com/ayvalik-film-festivali/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close