Hayat kısa, film şeridi de öyle.

Dün akşam Jameson Irish Viski’nin davetlisi olarak Nupera’da Jameson Empire Kısa Film yarışması lansmanındaydım. İşin içinde Jameson olunca sınırsız viski, konu sinema olunca da yönetmen, manken ve oyuncu bolluğu vardı tabi…

Hande Ataizi, Naz Elmaz, Hatice Aslan, Bekir Aksoy, Ülkü Duru, Fadik Sevin Atasoy, Köksal Engür benim sayabildiklerim. Daha da tanımadığım, görmediğim, tanışmadığım eminin bir ton ünlümüz de allah bilir oradaydı. Evet, İşin magazinel kısmı bu kadar.

Asıl olay ise “60 Saniyede Tarantino Olmakta” Yani yarışmanın konseptinde:  “Herhangi bir filmi 60 saniye içerisinde yeniden çekmek” fikri benim çok hoşuma gitti.

Partide bir yandan viskileri yudumlarken, bir yandan da önceki seninin kazanan filmlerine göz attım elbet. 2010 yılın kazananları “Matrix” ve “Amelie” filmlerinin 60 saniyelik replikaları. Bana kalırsa bu sene daha iyilerinin yapılması lazım!

Zira kazananların Londra’da düzenlenen Jameson Empire Awards Ödül Töreni’ne katılıp, kırmızı halıda yürüyüp, ünlü yönetmenlerle aynı masada oturduğunu öğrenince hevesleniyor insan!

Benden bu kadar. 2011 yılı yarışması ile ilgili daha fazla bilgi için şu yazıyı okuyabilirsiniz. Geçen sene Türkiye’den Londra’ya uğurlanan kısa filmler ise aşağıda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close