Manipülasyon bir strateji değildir!

Facebook yeni arayüzü ile hizmet vermeye başladığından beri bir çok kullanım alışkanlığı da kayboldu tabi. Hatta ben sırf bu yüzden Facebook kullanımı yarı yarıya düşmüş birisiyim.

Velhasıl, bugün bahsedeceğim şey yeni Facebook arayüzünün kullanışlılığından ziyade, onu kötüye kullanan kurnazlar ile ilgili.

Dün Problogger.com’da bir yazı okudum. Manşette “Haber Kaynağında Öne Çıkmak İçin Fotoğrafları Kullanın” diyordu? Hepiniz gibi ben de “Ee, yani?” dedim. “Çok da yeni bir şey söylemiyorsun!”.

Meğer Online Marketing Strategist Tommy Walker “üstadımızın” kaşıntısı yeni birşeyler söylemek değil, her yeniliğin ardından çıkan “bu işten nasıl rol çalar, onu nasıl manipüle ederim” imiş. Evet. Bu devirde hala..

Belki de binlerce kere şunu söylemişimdir. Sosyal ağlarda görünür olmak, kullanıcıların dikkatini çekmek için, bu iletişim biçiminin dinamiklerine ters düşecek, insaları rahatsız edecek birşeyi asla yapmayın. Tacizkar pazarlama geleneksel mecralarda kaldı. Burada tacizcilerin kellesini uçuruyorlar!

Yurt dışında millete strateji diye yutturup durdukları köylü kurnazlıklarını gördükçe, Türkiye’de bizim bu işi gerçekten iyi bildiğimizi anlıyorum. Ha! Stratejist diyince aklınıza “lamer” geliyorsa o ayrı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close