Bilişim Zirvesi’nde Nesnelerin İnterneti ve Pazarlama Konuştuk

2016’nın son günlerinde; Bilişim Zirvesi’nde bir konuşma yaptım.

Nesnelerin İnterneti hadisesini genelde çok da aktarılmayan bir yönüyle, sosyal bileşenleri üzerinden aktarmaya çalıştım. Konuşmanın hemen akabinde ise; moderatörlüğünü üstlendiğim bir panelde IoTAkademi kadrosu ile birlikte Marketing 4.0 nedir? Ne değildir? Tıklım tıklım dolu bir salonda keyifle tartıştık.

Bilişim Zirvesi - Yiğit Kalafatoğlu

 

İzleyen, takip eden, destek olan herkese teşekkürler. Çok güzel dönüşler aldık. Aşağıda BTHaber’in panel hakkında yaptığı haberden bir parça bulabilirsiniz. Sunum videosu elime ulaşır ulaşmaz, paylaşacağım.

“UtopicFarm Ajans Başkanı ve IoT Akademi Direktörü Yiğit Kalafatoğlu ise ‘Peşimizdeki Gelecek: Nesnelerin İnterneti’ sunumu ile değişen tüketici deneyimini ve bunun pazarlama aktivitelerine etkilerini ele aldı.

IoT ve Endüstri 4.0 hakkında bilgiler paylaşan Yiğit Kalafatoğlu, “Adını ne koyarsak koyalım, 2020’ye kadar 212 milyar cihazın internete bağlı olması ve bu ekosistemin 1,9 milyar dolar değerinde bir pazar yaratması bekleniyor” dedi.

Kalafatoğlu, sunumunun ardından ‘Nesnelerin İnterneti ile Pazarlama – Marketing 4.0’ panelini yönetti. MobilKoloni ve IoT Akademi Kurucusu Sunay Şener, Nomad Commerce Kurucusu ve IoT Akademi Eğitmeni Umut Gökçen Yılmaz ve Codemodeon Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yağız Hatay’ın katıldığı panelde bireylerin mobilite ile değişen hayatının ticari hayatı ve her sektörde her ölçekte şirketin üretimden müşteri ilişkilerine tüm adımlarını nasıl yenileyeceği konusu ele alındı.”

Diğer Sunum Başlıkları İçin Tıklayabilirsiniz

 

Comments (4)

  • Tamer Bozsays:

    26 Ocak 2017 at 21:59

    Öncelikle yazı için tebrikler, ben de oradaydım konuşmalarda geçtiği gibi özellikle üniversite yıllarında arkadaşlarla başlattığımız projemiz uzaktan çalışma prensibi ile 7 farklı dile hizmet verecek şekilde genişledi ve evet tek başına yapılmıyor artık klasik iş modellerini genişletip global bir bakış açısıyla iş yapmalıyız.

    • yicitsays:

      28 Ocak 2017 at 13:15

      Uzlaşıyı sağlayabilmek çok önemli. Hem insalar, hem toplumlar, hem devletler arasında. Aslında yazılımda da bu aynı. Farklı protokoller, farklı teknolojiler bir araya gelip daha büyük bir şeyin parçası olmadığı müddetçe teknolojinin insanlar için fark yaratmasının bir anlamı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close