Çölaşan ve Gökçek Sorunsalı…

Perşembe akşamı tüm türkiye, TGRT Haber servisi’nin hazırladığı “skandal-up show” için ekran başına geçmişti. Bu arada  anında uydurduğum bu kinayeli terim için de kendimi kutluyorum.

Herneyse..
Uzun bir süredir birbirlerine bok atmakla iştigal biri Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ötekisi Kitle İletişim Unsuru yazar kişi Emin Çölaşan; uzun uzadıya ulusal bir mecrada iki yetişkin ne yapmamalıysa onu yaptılar.  Şayet benim meselem kimin haklı kimin haksız olduğu ile ilgili değil, – İstanbul’da oturan ve Hürriyet’ten pek hazzetmeyen bir iletişimci olarak iki taraf ile de iştagal olduğum zaten söylenemez– ben işin bayağılığından bahsetmek istiyorum.

Bre bu ne rezilliktir.

T.V’de şiddeti eleştirmeye, araştırmaya hatta kurtlar vadisine el uzatmaya ne gerek var ? Biri Ankara’nın Belediye Başkanı, öteki Hürriyet Gazetesi yazarı, kamu önünde icraatları ile takip edilen iki zaatın yaptıkları, fazlası ile bizim içinden çıkılamayacak içler acısı durumumuzu sergilemiyor mu ? Tamam biz biliyoruz, nerede bir çatışma olursa o rating getirir. Bir açıdan da TGRT Haber’i kutluyorum. Tespit doğru, işlem başarılı. Ama buna alet olacak kadar cahil olmadığını düşündüğüm Çölaşan ve Gökçek acaba bu işi, yani aralarındaki husumeti bir danışıklı dövüş haline mi getirdiler ?

Gökçek, elimde belgeler var konuşacağım diyordu ama sustu. Çölaşan ise sürekli haydi beni ifşa etmeye gelmiştin nerede o belgeler, göster bırakıyorum mesleği diyip elletmiyordu. O gece ortaya hiçbir şey çıkmadı. Bariz olan ise kimsenin bir şeyi kanıtlamak için orada oturmadığıydı. Bu iki “önemli” şahsiyet acaba bu iş için para almışlar mıdır ? Yoksa o platformda hatır rica için mi oturuyorlardı ? Ben bu soruların cevabını merak ediyorum asıl.

Ümit ediyorumki, yurdum insanı da artık Televizyonda ne seyrederse seyretsin, gördüğü herşeyin bir gösteriden ve kurgudan ibaret olduğunu idrak etmiştir ve benimle aynı kaygıları taşıyor olmasada aynı şüphelere kapılıp, yakın sualler sorar hale gelmiştir.

Comments (1)

  • Mervesays:

    1 Nisan 2007 at 14:17

    Bir bolumunu izledigim tartisma beni gerdikce gerdii icin devamini getirememistim.Her ne olursa olsun sayin Gokcek in konusma ve tartisma tavri karsina kim gelirse gelsin litrelerce pasiflora tuketmesini gerektiren bir tarzda ilerliyor.Kanaatim ilerde iletisimde uzmanlasmak veya poltikaci olmak isteyen kisinin basarisinin 3 5 saat sayin gokcek in karsinda oturmasi ve sacini basini yolmadan sesini cikarmadan dayanabilmesinden gectigi yonundedir..Bir de yapabiliyorsa efendi efendi ortaya atilan tezleri curuturse tutmayin bu kisiyi.Saygilar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close