Şişeden Kız Çıkarsa..

Bir tüketicinin, Pepsi Max’ın Aysun Kayacı’lı reklamını ‘içtim ama reklamdaki vaat yerine gelmedi’ diyerek şikâyet etmesiyle ilgili olarak Pepsi Max’ten açıklama geldi.

Pepsi Max tarafından konuyailişkin yapılan açıklamada, “Pepsi Max ile , maksimum eğlence, dinamizm ve özgürlük vaat ediyor ve tüketiciyi Pepsi Max’ın ‘benzersiz’ etkisini keşfetmeye çağırıyoruz” denilerek şu ifadelere yer verildi: “Biz Pepsi Max’ın tanıtım çalışmaları kapsamında yayınladığımız reklam filmimizde, ‘Pepsi Max’ın şekersiz maksimum tadını alan, Aysun Kayacı’yı öpmüş kadar olur!’ duygusunu tüketicilerimize esprili bir hikâye ile ulaştırmak istedik.” ibareleri yer aldı.

İşin komiği tüketici hakları derneğine başvuran genci sahiplenen yetkili kişinin tutumu. “Onlar kutudan kız çıkartırsa biz de bu durumdan bir dava çıkartırız” Evet şaka gibi ama bu demeci veren stand-up karakterli kişiyi televizyonda izledim ben ! Akabinde ve detayında; Tüketiciler Hakları ile ilgilenen kişi ve kurumların ne kadar bilinçsiz ve eğitimsiz olduğumuzu idrak ettim. Hani bazen sorarlar ya adama “yahu işiniz gücünüz mu yok ?” Sanırım bu arkadaşların gerçekten işleri kesat..

Bilinçli tüketiciyi geçtim, bilinçli sandığımız bu kişi ve kurumların içinde bulundukları çıkmazı görünce şöyle bir kanıya vardım; Bu millet artık göster ama elletme düzeninden sıkıldı. Gördüğünü elleyemezse asabiyete ve duygusal çöküntüye giriyor. Hal böyle olunca da kendisini mahkemede aracılığı ile tatmin ediyor. Ne diyelim; davacı arkadaşı gıyabında Aziz Nesin’e havale ediyoruz…

 

Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close