Internet Marketing..

emerging.jpg

Kaç zamandır bağırıyor bu çocuk !
Viral de Viral, teknoloji de teknoloji. Bir kulak asmadınız gitti.

Peki öyle olsun bakalım. Zaten sizin an itibari ile yaptığım araştırmalardan da haberiniz yok. Gözünüze gözünüze sokacağım gerçekleri…

Ufak bir tiyo vermek gerekirse; en son Tübitak 14 ile 18 yaş arası gençliğin bütün okumalarını ve edinimlerini Internet üzerinden sağladığını duyurmuştu. Televizyon izlenme oranının son yıllarda gerilediğini, gazetelerin ise gençlerin eline geçtiği anda bir kenara fırlatıldığı zaten bilinen bir gerçek.

Bu nedenle de markalar yatırımlarını geleceğin toplumuna hitap eder nitelikte yönlendiriyorlar.

Bütün bir maçı değil de gollerini youtube’dan seyreden, en sevilen TV show’larının tamamını değil ama en komik anlarını youtube’dan izleyen, Stand-Up Show’a gitmemeyi tercih edip, espri anlayışına youtube yorumlarını entegre eden, hatta bir zamanların vahşi Internet korsanı mp3’ü bile indirme zahmetine girmeden istediği şarkının video’sunu youtube’dan edinen bir nesile siz daha ne kadar klasik iletişim stratejileri ile yön verebilirsiniz ?

Gerçek : “müşteriye konuşmayın, müşteri ile konuşun“.

İyi ama bu devirde bu anlayış bile geri planda kalmıyor mu ?
geleneksel_.jpg

Müşteri dediğimiz aslen markanın elementlerinden birisidir. Markaların talepkarları ile geliştirdiği diyalog ve iletişim stratejisi de aynı zamanda bir anlayış ve algılayış biçimini doğurur.

Bu nedenle tüketici zihnine yapılan ufacık dokunuşlar, tüketicinin kendisi ile başbaşa kaldığı anlarda duyguları ile marka arasında bağ kurmasını sağlayan bir mucizedir.

online_.jpg

Doğru: “Reklamcılık; tüketici zihnindeki marka algısını yönetebilme iletişimidir.” Bu iletişimi yönetebilme becerisi ise insanların şizofrenik bir şekilde sanal ve gerçek olarak aynı anda var oldukları günümüz şartlarına, kısacası Internet’in ayak oyunlarına uymak ile mümkündür.

Kaba tabiri ile zaplanacak bir “Şimdi Reklamlar” değil “Abi, Nintendo Wii bi klip upload etmiş süper” dedirtebilmektir.

Bu arada Nintendo Wii demişken Wii-Fit’i görmeden geçmeyin :
http://www.youtube.com/watch?v=U5hd-iDfy9s



Comments (3)

  • cemalsays:

    18 Temmuz 2007 at 23:23

    gercekler acidir!

    gercekten kimse artik evine “aman da tv’de su bu var bu aksam” diyerek degil, herkes “yaw gidiyim de internete zipliyim” diye kosturuyo.. ama bi doygunluga ulasmasi lazim herseyin, gayet yeterli hale gelmis bu mecra yakinda hakettigi öneme kavusacak ama cok ciddi anlamda kanitlamasi gerekiyo degerini önce.. bekleyelim görelim.

    ellerine saglik yicit!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close