korku unutturabilir mi ?

ANKARA – Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AKP’li Zafer Üskül, Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşarak Hrant Dink cinayetinde ihmali bulunduğu iddia aedilen görevlileri, “Hiç kimse çeteleri, çapulcuları teröristleri kollayarak bu ülkenin kardeşliğine hizmet ettiğini sanmasın” sözleriyle uyardı. Dink cinayetinin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Üskül, “Dink katillerinden daha çok ülkeye bağlıydı” dedi.

Üskül, cinayetle ilgili bütün iddiaların incelendiğini belirterek şunları söyledi: “Bu ülkeye gerçekten hizmet etmek isteyenler, Hrant’ın özlediği gibi; demokratik kurumlarına güvenilen, hiç bir düşüncenin tahakkümüne izin verilmeyen, farklı görüşlerin ve kimliklerin kendilerini sürekli ‘bir güvercinin ruh tedirginliğinde’ değil, özgür ve güven içinde hissettiği bir ülke yaratmak için çalışanlardır. Kısa süre sonra 301. madde ve yeni anayasa Meclis gündemine gelecek. Bebeklerden katiller yaratan karanlığı aşmak başta devlet hepimizin görevi.”

İSTANBUL – Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki jandarmanın yargılandığı davanın dosyasındaki belgede, katil zanlılarının dört kişi olduğu yazıyor.

Katil zanlısı O.S.’nin yakalandığı sıralarda İl Jandarma Komutanlığı’nca tutulan ‘Haber kayıt ve bildirim formu’nda, cinayetle ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. Belgedeki tespitler şöyle: “Cinayeti, Yasin Hayal isimli şahsın organize ettiği, şahısların dört kişi olduğu, açık kimliklerinin tespit edilemediği, İstanbul’a gittikleri, ev ile AGOS gazetesi arasındaki güzergâhın keşfinin yapılarak, krokilerini hazırladıkları, olayda kullanılan silahın temini için Hayal’e 500 YTL para gönderildiği ve Ardeşen el yapımı silahı temin ettiği.”

Dink ailesi avukatları dün savcılığa verdikleri dilekçelerde İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile adı geçen diğer polis ve jandarma görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Radikal

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close