YouBama vs iTurban

newlogo.gif2008 yılının en ilginç işlerinden birisi, Amerika’da gerçekleşecek olan başkanlık seçimi yaklaşırken Barack Obama’yı destekleyenlerden geldi…

Stanford Üniversitesi’nde okuyan iki öğrenci tarafından hazırlandığı öne sürülen bu sitenin amacı ise seçim sürecini demokratikleştirmek ve seçmenlerin bilgi ve fikir paylaşımını videolar üzerinden tartışmak suretiyle arttırmak. Öğrencilerin genel olarak yürütülen siyasi kampanya ve Obama ile işbirliği içinde olması ise “kesinlikle” düşünülmemeli(ymiş). Ne kadar güzel bir bilinç, bu nasıl bir demokratik düşünce sistemi (ya rabbi) değil mi ? 

Internet’in siyasal iletişim açısından ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatması açısından da muazzam bir örnek: Önümüzdeki belediye seçimlerini düşündükçe acaba diyorum, ben de güzide ülkemde bir ‘podcast community‘ mi kursam ? Örneğin; “iTurban.com” hiç belli olmaz belki iş yapar ne dersiniz ?

Hem türban/baş örtüsü meselesi de cumhurbaşkanlığı gibi fiyaskoya döner, bir iki kere yargıya takılır, paşalar esip gürler de AKP gene mazlum pozisyonunda kalır ve oy arttırısa iyi de para kazanırım. Nasıl fikir ama ? Hadi hadi bedavacılar sizi, harbi oluun biraz…

Comments (7)

  • cemalsays:

    31 Ocak 2008 at 00:14

    Daha ne duruyosun abi, bence bizim toplum dahilinde seni ilk secimlerin sonunda kral yapar bu fikir. Baksana MSN kullanımının en fazla olduğu ikinci ülkeyiz (ABD’yle çekişiyoruz), ve YouTube izlemede de ikinciyiz (rakip Çin sanırım, çekişme zor bu konuda).. Dahası mı?? İngiltere’de olmayan olay bizde var: İlköğretim öğrencileri notlarını internetten takip edebiliyorlar. “Muasır medeniyet seviyesinin üstüne” çıktık mı acaba Ata’mızın arzuladığı üzere. Eh, bir tek şu güncel hadisenin hallolmasına bakıyor olay, medeniyet seviyemizi erişilmez yapma yolunda.. O mesele de malum mesele. Sonumuz hayırlı olsun, bir parça orta yol olmayacaksa artık uç noktalarda bir şeyler olsun, da gelişme olsun. Yine de barış ama.

  • Yicitsays:

    31 Ocak 2008 at 00:21

    Bence de, bir şeylerin önünü tıkanmasında yaşansın -diyoruz ama içimiz de bir boynu bükük tayfun talipoğlu sesi yankılanıyor- ya kadife eldivenin altındaki demir yumruk vuruyor kafamıza, yada oradan buradan yaratılan tehlikeler silsilesi. çok can sıkıcı bir hal almakta bu durum acep ne demeli ? Hemen Hayyam’a danışıyoruz :

    Gönlünü hoş tut, sonu gelmez kaygıların
    Gök kubbede çatışması bitmez yıldızların
    Senin toprağa karışacak bedeninse
    Tuğla olacak sarayına başkalarının…

  • cemsays:

    31 Ocak 2008 at 10:15

    ııı şey
    ntv de görmüştüm,yapılan ankette askerlerin bildirisi sadece %3 civarı etkilemiş.esas sebep ekonomik sebeplerden olduğu ortaya çıktı(sortilerde akp gelecek borsa yükselecek diyip şarap patlatan orospu çocucklarına selam ederim. Ayriyetten yapılan başka bir araştırmaya göre ortalama geliri olan bir ailenin borç oranı %25 olduğu ortaya çıktı(unuttum tüik’in hangi araştırması olduğunu)) Seçimlerde chp herhangi gibi güven vermediği için(mesela akp iktidar olsa mehmet şimşeğin geleceğini biliyorlardı, chp de kim vardı) babayı aldı. Konudan sapma oldu, toparlamaya çalışalım, şu sıralar türban iyi bir rant kaynağı oldu, arkandayım yiğitçiğim:)) (iturban değil, nturban(nur tüban) olsun lütfen)hadi bir konu dışı bir şey dahasöyleyeyim:Bir kesim insan, akp’ye oyverenleri aziz nesinin meşhur yüzdesini temsil ettiklerini söylüyorlar; iyide bunu söyleyenlerin bir kısmı oy vermeye dahi gitmediler(vatandaşlık görevi olmalarına rağmen), bir kısmıda kuruluş tarihinden beri türban gibi islami(bilhasa dini demedim) simgelere destek veren bir partiye oy verdiler. Bunlarda %12 olsa gerek.%1? Bilmem

  • cemsays:

    31 Ocak 2008 at 10:20

    bak sloganda ” Allah Allah, bu ucuz kolay erişilebir,renkli türbanı kim ister? ” olsun.İçinde hem din, hem gizem, hemde ürün tanıtımı var. Nasıl?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close