Çarşamba Çarşafa Dolanır 1

Şu sıralar canım çok sıkkın. Gün geçtikçe bir başka umutsuzluğa kapılıyorum.

Örneğin bu sabah uyandığımda duyduğum ilk şey Sulukule’den Toki’ye 15 yıl borçlandırılarak sürülen 300 aileden 273’ünün çeşitli ekonomik sebeplerden dolayı evlerini terk ettiği oldu.

Çölde kardelen yetişir mi ?
Bu işin en başından beri ne kadar aptalca olduğunu söyleyenlere kulak asmayan halkıma ve rantsal dönüşümcü yöneticilere lanet olsun diyerek yaktım bir sigara.

Ve sıradaki şarkı hepimiz için Sulukule Roman Orkestrasın’dan geliyor :
Rak rak raki, yaktın bizi TOKİ / Mahallemden kopardın, vicdansız Toki.

Günümü Gün Edicem Dününü Dar Edicem !

Seçime 5 kala bir başka can sıkıntısı da Uğur Dündar Meselesi. Bir süredir Doğan Medya’sının savunuculuğunu üstlenmekle mükellef, Türkiye’nin tartışmasız en popüler soruşturmacı gazetecisi; Melih Gökçek Tarafından geçtiğimiz hafta tehtid edildi.

Gökçek kürsüden gürledi ve Mehmet Ali Birand ile Uğur Dündar’a Dünyayı Dar Edeceğini açıkladı. Bu konuda çok yazılıp çizilmiştir lakin benim merak ettiğim Uğur Dündar’ın Celebrity Güven Endeksinde karizmasının çizilip çizilmediği.

AKP’ye karşı kendi medyasını savunan, AKP’nin Ankara Belediye Başkanı ile takışan bir Uğur Dündar; toplumun ‘yüzde 47’sinine rağmen hala en güvenilen ünlü konumunda mı ? Göreceğiz.

Tabi ki tüm hadise bundan ibaret değil…

Hafta içi bir de baş milli münazaralarımızdan Eurovision’da yarışak olan Hadise ile ilgili sansür haberleri patladı. Yok efendim klip seksi bulunmuş, etek kısa olmuş falan feşmekan.

TRT’den sansür yok klip kötü eleştirileri gelse de geçmiş sansür sabıkaları nezaretinde ateş olmayan yerden duman tütmez diyerek bir allah kahretsin de TRT’ye gitti.

Ha sansür ha beğenmezden gelme !

Yahu bu klibi siz beğenin diye mi çektiler?

Sakın şarkının hitap ettiği hedef kitle eğlensin, izleyenler birbirine anlatsın, aa bak Türk kızı ne kadar seksi, ne hoş raks edip şarkı söylüyor desin diye çekmiş olmasınlar ?

Efendiler !
Hadise’yi Eurovision’a seçenleri mi, yoksa Türkiye’yi mi cezalandırıyorsunuz ?

Rahat bırakın artık insanları !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close