Etekli Futbol Forması

Başlamadan önce; sizden yazıyı okurken şu iki şeyi düşünmenizi istiyorum. 1.Futbol erkeklerin tekelinde ve onların koydukları kurallara göre oynanmak zorunda mıdır? 2.Futbol Endüstrisi içerisinde kadın futbolcuların da metalaştırılması sizi ne kadar rahatsız eder?

Foto-HI7T7CIY

Hollanda Amatör Küme “Bayan” takımlarından FC de Rakt DA1, 2008’in Ekim ayından bu yana futbol sahalarındaki ezberi bozmaya devam ediyor ve gelenekselleşmiş forma-şort ikilisine çomak sokarak sahaya etekle çıkıyor.

Üstelik FC de Rakt’ın -şu lafı kullanmazsam çatlarım- “forma açılımı” bir hayli işe yaramış gözüküyor. Reuters‘ın haberine göre takımın sahaya etekle çıkıp sağda solda haber olmaya başladığı dönemde klübün internet sitesine yüzbinler akın etmiş. Adım gibi eminim ki bu ziyaretçilerin tamamına yakını tıpkı benim gibi FC de Rakt’ın nasıl futbol oynadığına dair en ufak bir bilgiye sahip değil.

Takımın 21 yaşındaki kaptanı Rinske Temming ise; Hollanda’da bir çok kadının etekle futbol oynamak için uzunca bir süredir beklediğini ve bunu başardıklarını söylerken, bu girişimlerinin aynı zamanda bir tanıtım ve pazarlama unsuru olarak düşünüldüğünü ve bu konuda da başarılı olduklarını söylüyor. FC_de_Rakt Elbette bu yeni etekli formaları federasyona kabul ettirmek öyle kolay olamamış. Çünkü Fifa’nın kutsal kitabında futbolcuların sahaya şort ile çıkmak zorunda oldukları yazılı. Fakat FC de Rakt bunun da çaresini eteklerin altına mini tayt-şortlar diktirip etekleri farklı bir şort tasarımı olarak kabul ettirmekte bulmuş.

Şimdi gelelim sadete. Bu kızlar kendi bedenlerini kullanarak takımlarını mı pazarlıyorlar? Yoksa erkek egemen dünyaya güzel bir çalım mı atıyorlar? Ben ister istemez kızların birer metaya dönüştüklerini düşünüyorum. Öte yandan hem seksi, hemde cesur buluyorum bu haraketi. Ama bakıyorum, bakıyorum seksi bulmak daha hoşuma gidiyor.

Bilmem ki siz ne dersiniz ?

Unutmadan: Almanya’nın ünlü gazetesi Bild’in okurları arasında yaptığı araştırmada kadınların oyun sırasında etek giymesi gerektiğini düşünler %83 oranında.

Haydi Kızlar Sahaya !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close