Hop Biladel, Bi Bagarah Olun Yau!

Penguen_Small

19 Aralık Cumartesi günü Bi’ Bakar Mısınız? ekibi olarak soğuk havaya rağmen Mecidiyeköy Metrobüs Durağı’ndaydık. İlk etkinliğe nazaran daha kalabalıktık. Bu sefer daha kararlı bir şekilde eylemimizi yaptık. Engelli ve özürlü arkadaşlarımızla birlike metrobüse binmeye çalıştık, “şaşırtıcı” bir şekilde binemedik..

Biz binemeyince haliyele merdivenlerin önü tıkanmış oldu. Metrobüsten inen veya binmek isteyen “sağlam” vatandaşlarımız da bu süre zarfında kendilerine geçecek yol bulamadılar. Sonra bize bağıranlar mı istersiniz, küfür edenler mi ? Polis bir yandan, metrobüs görevlileri bir yandan..

İnsanlığını evde bırakmış halkımızdan hiç bahsetmeyelim. Yarım saatlik bir gösteri için engelli ve özürlülere “Neden sokağa çıkıyorsunuz” hatta “Bizi neden engelliyorsunuz” bile diyebilenler oldu. İşte bu ahval ve şerait içerisinde dahi biz insanlığımızı bozmamaya gayret gösterdik.

Bi’ Bakar Mısınız? Bloguna da yazdım ama buradan da katılan ve destek olan herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Başta destek veren tüm sosyal medya kullanıcıları ve bloggerlar olmak üzere; engelli ve özürlü arkadaşlarımızın ulaşımında kullanılan katlanır rampamızı temin eden Özgür Bedenler‘e. Araç için Betur’a. Etkinliğimizi en doğru şekilde ve manşetten duyuran Radikal Gazetesi‘ne, Milliyet, Hürriyet ve Posta gazetelerine, bizi Ana Haber Bülteni’ne taşıyan TV8‘e, İHA‘ya, Bilgi Üniversitesi ve Bilgi Tv’ye, Engelleri Kaldır Ekibine, Penguen Dergisi‘ne ve adını anamadığım, unuttuğum, varsa affına sığınarak es geçtiğim tüm destekçilere teşekkürler.

Bir sonraki eğlencede görüşmek üzere !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close