Tribünlere Oynamak…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Vatandaştan aldığımız vergileri, TEKEL işçilerine vermek ne hakka, ne hakkaniyete uygun. Hükümet olarak vatandaşın parasını çarcur etme lüksümüz söz konusu değildir.” diyerek tribünlere oynaya dursun; vatandaş tribünlerde işçisine sahip çıkmaya devam ediyor.

Bunun ilk örneğini 17 Ocak’ta Ankara’da Tekel İşçilerine destek veren Beşiktaş ve Gençlerbirliği taraftarlarında görürken, daha sonra Kasımpaşa maçında İnönü’de görmüştük. Kapalıda sergilenmek istenen ve hemen aşağıda yer alan ilk fotoğrafta gördüğünüz pankart ise ne yazık ki “malum sebepler” yüzünden bir türlü layık olduğu şekilde açılamadı.

Denizlispor maçında ise bir grup Fenerbahçeli açtığı pankart ile işçilere sahip çıktılar. Bu tarz olayları genelde biz gündeme getiririz. Beşiktaşlılığı ve Çarşıyı bu tavırlar ekseninde bu blogda defalarca tasvir etmişimdir ama, açıkcası diğer tribünlerde de Tekel Direnişinin yer alıyor olması, kaybolmaya yüz tutmuş sınıf bilincinin tribünlerde alevlendiğini göstermekte.

Çünkü burada aslolan renk veya formalar değil, işçi sınıfı.

tekel'in sesi var

carsi tekel direnisi

genclerbirligi_tekel

fenerbahce-denizli tekel

diyarbakirspor

İlgili Yazılar :

Kırmızı – Yeşil Şampiyon Beşiktaş

Tekel İşçileri – Direnişe Selam

Çocuklar İnanın

1 Mayıs ve Kıraç

Bir Mayıs Daha Geçti

Comments (2)

    • yicitsays:

      26 Ocak 2010 at 00:48

      Meclis’de parti mi var ? Pardon ama Hakkı Bey’e katılmıyorum ben.

      Ne varsa sokakta var. Bu faşizan tavra karşı gelmenin de en akıllı yolu, sokaklardaki kalabalığı arttırmak ve gündemi koruyarak meclis erkini yıldırmak.

      Liboşların ellerinde yeşeren günümüz göstermelik demokrasisinde birşeyleri başarmak çok da kolay değil açıkcası.

      Halkın hiçbir yasal veya kamusal düzenlemede söz sahibi olmadığı Türkiye’de; biz işçilerin arkasında durmaya devam ettiğimiz sürece, bu ayıbı kamu tartışmaya ve dünya kulak kabartmaya devam ettiği sürece, o kalantorlar mezhebi kaybedecek bir şeyleri olduğunu anlar ve ancak o göt korkusu ile taşırlar bunu meclise.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close