VCD’den AVSEQ01.dat çıktı..

Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü (VCD) öğrencilerinden birinin mezuniyet projesi olarak okul kampüsü içerisinde porno film çektiği duyulur duyulmaz, beklenen infial oluştu tabi. İşin magazinel kısmına girmeyeceğim…

Öte yandan işin “özgürlük vs ahlak” çelişiğine dair konuşmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu okula mal edilen “marjinal özgürlükçü zihniyet” yaftası, bir kaç akademisyenin aldığı karardan ibaret. Yani okulda her önüne gelen istediği gibi takılamıyor. Hele YÖK gibi bir kuruma verilmesi gereken hesaplar olduğu sürece hiçbir üniversitenin özgür olmadığı aşikar.

Zira bu doğrultuda şimdiden kıyımlara başlandı, savcılıklara akademisyenler hakkında suç duyuruları yapıldı. İki gündür gündemden düşmeyen, hatta twitter’da bile “trendlere” giren bu hadise sonrasında rektölük duruma el koydu, bölümün kapıları kapatıldı, öğrenci ve akademisyenlerin sınıflara ve labaratuarlara erişimi engellendi. İnceleme başlatıldı.

Derken, okuldan yazılı bir açıklama geldi.

Değerli Bilgililer,
Ocak 2011 tarih ve 24-1123 sayılı Tempo dergisinde yayımlanan haberi takiben yapılan ön soruşturma neticesinde, olayda sorumluluğu tespit edilen bir öğretim üyesi ile iki öğretim görevlisinin Üniversitemiz ile ilişikleri kesilmiştir. Konuya dair kurum içi idari soruşturma sürmekte olup, yasal mercilere başvuruda bulunulmuştur.

Üniversite mensuplarımız ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Rektörlük

Haberi ilk duyduğumda aklıma gelen soruyu gene soruyorum:

Şimdi bu olay Utrect Üniversitesi’nde olsa; “Hollandalılara bak ne kadar marjinal, ne kadar ileri, ne aşmış kafadalar helal olsun” diyecek miydin? Demeyecek miydin?

Hepimize geçmiş olsun.

Comments (1)

  • cemsays:

    3 Ocak 2011 at 17:59

    suç olmaması gerek.Filmde oynayan kızın ya da oğlanın izni olmadan yayınlanmamış veya paylaşım sitelerine verilmemiş,gizli kalmış.Açıkçası Tez konusunu merak etmiyor değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close