10 Soruda Fikret Orman ve Yönetimi Neden İbra Edilmemeli?

Bugün Beşiktaş’ın mali ve idari kongre günü.
Aynı zamanda Galatasaray Derbisi de var…

Öncelikle kongre ile derbiyi aynı güne denk getirerek muhalefeti bir nebze olsun dizginleyeceğini düşünen zihniyetin muhteviyatına ince bir ayar ile yazıya başlamak istedim.

Akabinde, bugün kongreye katılacak olan arkadaşlara mevcut yönetimi ibra edip etmeyecekleri konusunda yardımcı olmak için bir takım sorular hazırladım.

Buyrun başlayalım;

  1. Demirören’den hesap soracağım diyerek 2012 yılında seçildin. 3 yılda bırak hesabı, Demirören’e soru sorabildin mi?
  2. Yaklaşık 500 Milyon borç ile devraldığın kulübün borcunu 3 yıl içinde 2 katına (977 Milyon) çıkarmayı nasıl becerdin?
  3. FEDA paraları nereye harcandı? Üstüne kaybedilen marka değerinin alternatif maliyeti hesaplandı mı?
  4. Gelir gelmez, yaptığın ilk icraatlardan biri taraftarını mahkemeye vermekti. Utanmadın mı?
  5. Gezi nedeniyle yargılanan çArşı’ya dünya sahip çıkarken, sen en ufak desteği esirgedin. Vicdanın sızlamadı mı?
  6. Hükümet avaneleri tapelerde sana ve kulübe küfürler sıralarken, kime hesap sorabildin?
  7. Koskoca Futbol sezonu bitti. En az 10 maçta bariz “hakem hataları” ile puan kaybedildi. Koskoca Beşiktaş puanları çalınarak, oyuncuları haksız yere atılarak yarıştan kopartıldı. Kulübün hakkını nerede aradın?
  8. Integral Forex’ten paraları tıkır tıkır aldın. Basketbol takımına neden para ödemedin? Sponsorun geri çekildi, takımın Play-Off’a gidemedi. Bunun hesabını kime vereceksin?
  9. Geldiğinde Beşiktaş’ı yeniden yapılandıracağız dedin, ilk günden itibaren açık veren bütçeleri devam ettirdin. Peki bu 3 sene içinde kendi şirketlerin ne kadar büyüdü?
  10. Herşey iyi güzel… Bir tek Bilic mi sana battı? Sezon bitimine 2 maç kala, üstelik derbi öncesi Bilic ile yolları ayırdık demenin, kulübü kaosa sürüklemenin, potansiyel bir tazminat sorunu ile yüzleşmenin nedeni, gündemi değiştirmek değil mi?

Bonus:

  • Reza Zarraf ile kolkola ne işin var? Yoksa Beşiktaş ile ilgili siyasi emellere taşeronluk mu yapıyorsun? Reza ile görüntü vererek, gelen tepkileri ölçümleyip, bir sonraki hamle için kamuoyu araştırması mı yapıyorsun?
  • Toki stadı ile AKP’ye teslim olan –ve ne tesadüf ki o günden beri korunup kollanan– Galatasaray’ı kendine örnek mi aldın?
  • Cemaate karşı eski düşmanı ile dost olan ve şike şaibe sürecinden aklanan Fenerbahçeli Aziz Yıldırım’a mı özendin?
  • Yoksa asıl amacın kulübü batırmak, sonra karşımıza çıkıp “Gördünüz böyle olmuyor. Kulübü satıyoruz” diyerek; Beşiktaş’ı siyasi hegamonlara ve onların taşeronlarına peşkeş çekmek mi?

maligk2015t1

maligk2015t2

Comments (4)

  • Onemsizsays:

    24 Mayıs 2015 at 14:47

    Ule gözünüze dursun emi. Tüpçü ye bu kadar muhalefet etmediniz. Adam stadı bitirme noktasına geldi. Siz zırt birt bahane arıyorsunuz. Adam hâlâ Tüpçü nün borçlarını ödüyor. Batıyor size Beşiktaş ın adım adım iyiye gitmesi.

    • yicitsays:

      29 Eylül 2015 at 09:30

      Tüpçüyü bu kadar eleştirmedik doğru. Daha beter eleştirdik. Yanlış varsa, gördüğümüzü söyleriz. Bizde sıkıntı yok. Öte yandan Fikret Orman’ın tüpçünün borçlarını ödediğine dair bir tane belge getir, Beşiktaş ile ilgili daha da tek kelam etmem bu blogda. Ben belgelerle konuşuyorum arkadaş.

  • Onemsizsays:

    24 Mayıs 2015 at 14:49

    Tabi tüpçü milyon euroluk transfer lerle sizin gibi hemen başarı bekleyen iyi gün taraftarlarının gazını alıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close