Penti için VR ile Meksika’yı Türkiye’ye Taşıdık.

Penti’nin 2017 Yaz Koleksiyonundaki Meksika esintilerini, tüketicilere aktarabilmenin en etkili yolu nedir diye düşündük ve Meksika’yı Türkiye’ye getirmeye karar verdik!

Nasıl mı? İlk olarak, Meksika’da yapılan katalog çekimlerinde yerimizi aldık ve 3 gün boyunca tüm planları 360 kameralar ile kayıt altına aldık. Hazırladığımız kurguları, özel olarak tasarlanmış bir uygulama aracılığı ile VR gözlüklere entegre ettik.

Etkinliklerde, satış ve promosyon alanlarında bu deneyimi en iyi şekilde sunabilmek ve gerçekten Meksika’daymış hissi sağlamak için ise deniz kumu, tropik meyveler, şezlong gibi öğelerden oluşturduğumuz bir deneyim alanı tasarladık. Bu sayede katılımcıların kendilerini gerçekten Meksika plajlarında hissetmesini sağlayarak, sanal deneyimi fiziksel deneyimle birleştiren çok farklı bir platform yarattık.

Proje başlangıcı için, yaz koleksiyon lansman etkinliğini seçtik. Toplamda 30 ünlü ve 40 basın mensubunun katılımıyla, Sanal Meksika Deneyimi hayata geçti. Bu etkinlikte yapılan paylaşımlar, herhangi bir reklam desteği olmadan, toplamda 2,9 Milyon erişim sağlarken, projenin basın yansımaları ise 736 bine ulaştı.

Projemiz elbette bununla sınırlı kalmadı ve Türkiye’yi gezmeye başladı. İlk olarak Kapadokya’da Cappadox Festivali, ardından Antalya’da Terracity AVM ve son olarak da İstanbul’da Capacity AVM ‘de 3’er gün boyunca yerini adlı.

Bu etkinliklerde ise toplamda 20.000’den fazla misafiri Meksika’yla buluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close