Süreyya bir İstanbul delikanlısıdır. Eyüp’te doğmuş, Zeytinburnu’nda büyümüştür. Cağaloğlu’nda matbaada çalışmış sonra kendini Yeşilçam’da bulmuştur. Beşiktaşlıdır. Çok sevdiği dayısı onu Beşiktaşlı yaptığında henüz 8 yaşındadır. Semt takımlarında kalecilik yapar. 1970’li yıllarda Beşiktaş zor dönemler yaşarken Süreyya da hayatının en zorlu dönemini yaşar. Kendisi bunu: “Böyle bir hayat işte, yaşadığımız şeyler hep acı dolu” diye tarif eder. Futbolcu olarak formasını giymeyi hayal etmediği Beşiktaş’a malzemeci olarak girmeyi hayal eder. Bu hayalinin peşinden koşar. Sonrası malum, Güzel Adam Süreyya…
Yönetmen Gökçe Kaan Demirkıran Beşiktaş’la iç içe geçmiş bir yaşam hikayesini bizlere sunuyor. Bunu yaparken, kendisi de Beşiktaşlı olduğu halde, farklı bir açıdan yaklaşmaya çalışıyor. Süreyya çok hızlı değişen iki olgu olan şehir ve futbolun içinde, geçmişi simgeleyen ve günümüzde, kaybolduğunu, unutulduğunu düşündüğümüz bazı değerlerin temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor.
Güzel Adam Süreyya bunu Beşiktaş tarihinin önemli isimlerinin tanıklıklarıyla ifade ediyor ve Süreyya’nın, endüstriyel futbol çağının tam kalbinde yalın bir insan olarak, Beşiktaş’ın değerleriyle birlikte, nasıl simgeleştiğini gösteriyor.
Güzel Adam Süreyya, Fikret Orman, Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Les Ferdinand, Gordon Milne, Ricardo Querasma gibi bir çok önemli futbol insanını konuk ediyor. Filmin seslendirmesini ise Yılmaz Erdoğan yaptı.
Ben de hem şahsen projeye destek verdim, hem de Utopic Farm olarak; gurula ve onurla “Güzel Adam Süreyya” belgeselinin hayata geçebilmesi adına, bu projenin destekçilerinden biri olarak elimizden geleni yaptık. O yüzden bir kez daha yüksek sesle diyoruz ki.. #ComeToSüreyya
Yönetmen: Gökçe Kaan Demirkıran
Metin Yazarı: Gökçe Kaan Demirkıran
Seslendirme: Yılmaz Erdoğan
Özgün Müzikler: Evren Karakul
Yapım: FilmDeney
Dağıtım: Kurmaca Film
Dil: Türkçe
Ülke: Türkiye
Vizyon Tarihi: 09.02.2018
Bir yanıt yazın