Haziran 2018/2 Öne Çıkanlar

Facebook’tan TV tarihini değiştirecek Oculus TV hamlesi, yeni reklam politikası, hikayeler  ve Messenger kısmındaki gelişmeler ve Instagram’ın  gündeminde olan dikkat çekici yenilikleri sizin için derledim.

1. Facebook’un Televizyon Tarihini Değiştirecek Teknolojisi Oculus TV Çıktı
Facebook, yayıncılık tarihini değiştirecek ve gelecekte insanların televizyon ekranlarından kurtulmalarını sağlayacak bir iş gerçekleştirdi.

Devamını Oku.


facebook fake profil

2. Facebook Artık Reklamverenlerin Kimliğini Paylaşacak
Reklam politikasını değiştiren Facebook, yeni aracını önümüzdeki günlerde kullanıma sunacak.

Devamını Oku.


facebook hikayeler herkese açık olacak

3. Facebook Hikayeler’e İfadeler Geliyor
Geçtiğimiz ay 150 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Facebook Hikayeler, etkileşimi arttırmak için Facebook ifadeleri plaformuna taşıyor. “Beğen”, “Muhteşem”, “Haha”, “İnanılmaz”, “Üzgün”, “Kızgın” ifadelerini Haber Kaynağı’ndan Hikayelere taşıyan Facebook, ifadeleri hızlı cevapların yanına yerleştiriyor.

Devamını Oku.


4. Instagram’ın Yeni Video Platformu IGTV Markalara Ne Vadediyor?
Instagram‘ın bu hafta tüm dünyada kullanıma açtığıIGTV, geleceğin televizyonu imajıyla YouTube’un rakibi olarak konumlandı. Andy Warhol’un deyimiyle herkesin 15 dakikalığına ünlü olmasını sağlayacak olan bu platform, markaların göz bebeği olmaya aday.

Devamını Oku.


5. Instagram Görüntülü Konuşma Özelliği Aktif!
Instagram görüntülü konuşma özelliği mobil kullanıcılar için sonunda aktif hale geldi. Ocak ayından beri gelmesi beklenen bu özellik, sonunda kullanıcılara açılmış durumda.

Devamını Oku.


6. 573 KB Boyutuyla Instagram Lite Duyuruldu
Facebook’un belki de tarihi boyunca yaptığı en mantıklı ve karlı yatırım olarak göze çarpan Instagram’ın son dönemde yaptığı duyurulara bir yenisi eklendi.

Devamını Oku.


instagram markalı içerik aracı

7. Instagram, Stories’de Yeni Video Sticker’ları Test Ediyor
Instagram kullanıcıları, test edilen yeni özellikle Story’lerinde video sticker’lar da dahil olmak üzere, çoklu sticker paylaşabilecek.

Devamını Oku.


8. Messenger Reklamları’nda Yeni Dönem
Messenger’da otomatik oynayan video reklamlar dönemi başlıyor.

Devamını Oku.


9. Güle Güle AdWords: Google, Reklamcılık Alanına Yeni Markalarıyla Giriyor
Gelirinin büyük kısmını reklamcılıktan elde eden arama motoru devi Google, karmaşık reklamcılık ürünleri yelpazesine bir çeki düzen verme kararı aldı. Google AdWords gidiyor, yerine Google Ads geliyor, tüm reklamcılık ürünleri de tek bir marka altında toplanıyor.

Devamını Oku.


10. YouTube Yeni Reklam Araçlarıyla Markaları Kendine Çekmek İstiyor
Geçtiğimiz yıldan beri yaşadığı içerik moderasyon problemleri nedeniyle platformundaki markaları yavaş yavaş kaybetmeye başlayanYouTube, yeni reklam araçlarıyla markaları yeniden kendine çekmek istiyor.

Devamını Oku.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close