Close Menu
yicit.comyicit.com
  • Anasayfa
  • Gündem
  • Pazarlama
  • Sosyal Medya
  • Yapay Zeka ve Dönüşüm
  • Kültür & Sanat
  • Manifesto
  • Blogun Hikayesi

Abone Ol

Son Yaratıcı Haberleri Alın

Neler Popüler?

Kaygılı yeni dünya ve yeni nesil pazarlama liderliği

Temmuz 22, 2025

Pazarlama Teknolojileri’nde Dönem Sonu

Temmuz 14, 2025

Bir Grok Masalı

Temmuz 10, 2025
X (Twitter) Instagram Pinterest LinkedIn
  • Blogun Hikayesi
  • Manifesto
X (Twitter) Instagram Pinterest LinkedIn
yicit.comyicit.com
  • Gündem
  • Pazarlama
  • Sosyal Medya
  • Yapay Zeka ve Dönüşüm
  • Kültür & Sanat
Subscribe
yicit.comyicit.com
Anasayfa » Penti’ye veda, Hopi’ye Merhaba.
Gündem

Penti’ye veda, Hopi’ye Merhaba.

Okuma Süresi: 2 dk.Haziran 1, 2022
Paylaş Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email
Paylaş
Twitter LinkedIn Pinterest Email

Kurucu ortağı olduğum ve ajans başkanlığını üstlendiğim Utopic Farm’da yerli ve yabancı bir çok markayla çalıştım. Bunlardan birisi de Penti oldu. Bu markayla yolum 2014 yılında kesişti.

Sosyal medyanın henüz hayatlarımıza girmeye başladığı, kariyerimin en güzel yıllarında en çok emek verdiğim markalardan biri oldu Penti. Çok fazla ilki hayata geçirdik. Birçok ödül aldık. Ez cümle Penti ile hep başarı dolu yıllar yaşadım.

Penti’nin bir çorap markasından, iç giyim devine dönüşüne şahitlik ve ortaklı ettim. Bu markanın dijital ile tanışmasında başrolü üstlendim. #HepBenimle stratejisini ve markanın konumlandırmasını yaratan ekibe liderlik ettim. Bununla da hep gurur duydum. Derken 2019’da tamamen Penti ailesine katıldım.

Bu tarihten itibaren de Penti’nin “kanal bağımsız ve tekil bir müşteri deneyimi” yaratma yolculuğuna önderlik etmeye gayret ettim. Çok güzel bir ekiple, pandeminin tam da göbeğinde yine bir çok ilki hayata geçirdik. Zor koşullarda olsak da büyüdük. Burada da sık sık paylaştığım üzere birbirinden güzel kampanyalara ve dönüşüm projelerine imza attık. Penti’nin bir kez daha kabuk değiştirişine şahit olmak, benim için oldukça anlamlı oldu. Zira benim nezdimde kurumun da, markanın da, çalışanların da yeri hep ayrı olacak. Ne desem az kalır. Ancak şimdi yeni bir yolculuk başlıyor.

Haziran ayı itibariyle, Pazarlama Direktörü olarak HOPİ’nin geleceği ve dönüşümü için çalışacağım.

Önümde yine çok güzel projeler, yenilikler ve fırsatlarla dolu bir dünya var. Yanımda, aralarına katıldığım dakika itibariyle beni sarıp sarmalayan pırıl pırıl bir ekip var. Arkamda ise vizyon sahibi lider bir kadro var.

Bu dünyaya adım attığım için oldukça heyecanlıyım. Çünkü Hopi, veriden beslenen iç görüler ile “bütünleşik pazarlama teknolojileri” üreterek başta perakende olmak üzere gerek B2B, gerek B2C çözümleri ile bir çok sektöre şekil verecek uçsuz bucaksız bir yenilikler evreni ve şimdi bu potansiyelin hayata geçme vakti.

Hazırsanız, başlıyoruz!

hopi MarTech pazarlama teknolojileri Penti Perakende
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Önceki YazıOh be! Dünya Varmış
Sonraki Yazı Boyner Now ile Perakende Yeniden

İlgili Yazılar

Gündem

CehaPe’den CHP’ye

Temmuz 3, 2025
Gündem

Selim Tuncer’e Veda…

Haziran 21, 2025
Gündem

Kurumsal İtibar ve Çalışanların İfade Özgürlüğü

Nisan 2, 2025
Bir Yorum Yazın
Bir Yorum Yazın Cancel Reply

Öne Çıkanlar

Kaygılı yeni dünya ve yeni nesil pazarlama liderliği

Temmuz 22, 2025

Bir Grok Masalı

Temmuz 10, 2025

Gündelik Yaşamda Yapay Zeka

Mart 13, 2025

Yapay Zeka, Hiper-Kişiselleştirme ve Oyunlaştırma

Temmuz 11, 2024

Yapay Zeka ve Pazarlama Endüstrisi

Temmuz 24, 2023

Yapay Zekanın Sıradanlığı Üzerine

Temmuz 10, 2023
Kimdir?

Diğer Yazılar

CehaPe’den CHP’ye

Temmuz 3, 2025

Kurumsal İtibar ve Çalışanların İfade Özgürlüğü

Nisan 2, 2025

Necati Özkan’a Özgürlük!

Mart 24, 2025

Yine Yeni Yeniden Türkiye

Mart 31, 2024
YAZAR HAKKINDA

Kariyerine 2004 yılında adım attı. Aynı yıl yicit.com’da içerik üretmeye başladı. 2009 yılında, Türkiye’de sosyal medya alanında hizmet veren ilk ajanslardan biri olan Utopic Farm’ın kurucuları arasında yer aldı. Sektörde birçok ilke imza attı.

2010'da Kadir Has Üniversitesi’nde Sosyal Medya Akademisi’ni kurdu ve 10 yıl yönetti. Aynı yıl, “Sosyal Medya ve İtibar Yönetimi” konulu tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. Akademik kariyerine Yeditepe Üniversitesi’nde MBA dersleri vererek devam etti; eş zamanlı olarak başladığı doktora çalışmalarında ise ağırlıklı olarak Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka alanlarına odaklandı. Bugün, Nişantaşı Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerine “Pazarlama Teknolojileri” dersi vermekte olan Kalafatoğlu, akademik ve sektörel çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürmektedir.

Kurumsal kariyerinde ise uzun yıllar hizmet verdiği Penti’de Pazarlama ve Dijital Dönüşüm Direktörü olarak görev aldı. Ardından Hopi’de Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Her iki kurumda da markaların stratejik ve teknolojik dönüşümlerine liderlik etti. Bir çok ödül kazandı ve başarı hikayeleri yarattı.

2024 itibariyle marka ve ajanslara danışmanlık sağlayan ve operasyonel destek sunan yeni bir hizmet modeli geliştirerek Value Venture & Partners'ı kurdu. Yerli ve global yapay zeka girişimlerine yatırımcı ve danışman olarak katılmaya başladı.

BÜLTENE KAYDOLUN

Güncel haber ve gündem başlıklarını kaçırmamak için e-posta adresinizle sistemimize kaydolabilirsiniz.

X (Twitter) Instagram Pinterest LinkedIn
  • Ana Sayfa
  • Pazarlama
  • Sosyal Medya
  • Gündem
  • Yapay Zeka ve Dönüşüm
  • Kültür & Sanat
© 2004 - 2025 | Yiğit Kalafatoğlu

Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.