Özelleştirme…
- yicit
- Pazarlama, Sosyal Ağlar
- 12 Temmuz 2007
- (14)
Previous Post
“i” give my all ..
Next Post
Son 1 hafta ..
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Arşiv
- Beşiktaş(26)
- Eğitimler(17)
- Genel(3)
- Gündem(151)
- Konuşmalar(29)
- Kültür & Sanat(35)
- Pazarlama(163)
- Sosyal Ağlar(155)
- Yapay Zeka ve Dönüşüm(35)
Comments (14)
hakan karakulaksays:
15 Temmuz 2007 at 18:01Şehitler
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
Sakarya’da, İnönü’nde, Afyon’dakiler
Dumlupınar’dakiler de elbet
ve de Aydın’da, Antep’te vurulup düşenler,
siz toprak altında ulu köklerimizsiniz
yatarsınız al kanlar içinde.
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
siz toprak altında derin uykudayken
düşmanı çağırdılar,
satıldık, uyanın!
Biz toprak üstünde derin uykulardayız,
kalkıp uyandırın bizi!
Uyandırın bizi!
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!
1959
Nazım Hikmet Ran
Bazı şeyleri görmek ve bilmek için siyasetçi olmak gerekmiyor. Gerçekten halkını ülkeni seviyorsan herşeyden önce bu ırkçılk değilde evrensel olarak insanları sahiplenmeyi biliyorsan doğru olanı, iyi olanı herzman halk bilebiliyor. Bu kişiler gerek şair olsun, gerek işçi ,gerek köylü, gerek iş adamı . Ve sanırım bazı şeyler Türkiyede hiç değişmiyor o yüzden artık kalbimizden gelen sesin doğru olduğuna inanıp ezberi bozmalıyız arkdaşlar.
cemsays:
17 Temmuz 2007 at 14:00şimdi efendim özelleştrmederken dikkatliyorumlarda bulunmalıyız. Mesela 2001 kirizinden önceki Türkiye’de bankacılık sektörünü ele alaım. Birinci sorun denetimin olmayışı,devlet bankalrı zararınada olsada deli gibi risk alıyor,bankaların bağımsızlığı ve yabancı bankaların eksikliği. Yabancı bankalar, yeni teknoloji, yeni fikirler getirebilir. Türk bankaları yabancı bankalarla rekabet ederek gelişebilir. Başlarda akape yönetimi bankaları özelleştirerek iyi bir iş yapmıştır.Herhangi gibi bir ekonomi öğrencisi bilirki ekonomide faydalı olan optimal(ideal) olanıdır. Ne az ne de çok. Az olursa bankalarkendilerini geliştirmek gibi bir girişimde bulunmuyor.Akape yönetiminde afadersiniz bunun yüzdesi optimal seviyeden fazla olmaya başladı,ab ülkelerini standard olarak alırsak(Almanyada %20-%30 bizde %45’e yakın)Yabancı bankaların yüzdesi anormal olursa uzun dönemde ekonomik kalkınmayı kötü etkiler.
hakan karakulaksays:
18 Temmuz 2007 at 21:28oyak bankın satılmasıyla yüzde 50 oldu nerdeyse.. Bnm fikrime göre kesinlikle artık engel konulmalı ve bu global piyasaya direnecek devlet destekli bir türk konsarsyum bankası kurulumalı sonuçta bu bankalar türkiyeden ettikleri karları kendi paralarına dönüştürmekten kendi merkez banklarına sunmaktan çekinmeyeceklerdir ve bu kesinlikle türk parasının değer kaybetmesi anlamına gelicektir para da bir ülkenin en önemli üretimi olduğuna göre bu önemli sorun teşkil edicektir.. her nekadar ekonomi öğrencisi olsakta her nekdar abd. veya ing. vs. nin kitapları öngürüleri doğrultusunda öğrensekte ekonomiyi bugün o ülkeler kitapta yazanlar gibi davranmıorlar pratikte. Çin abd de bir banka veya petrol kuyusu yada demir döküm tehsisimi alıcaktı ne tam hatırlyamıyorum şimdi tüm amerika bizim ilkel gereksiz ve global anlayıştan uzak tepkimizi gösterdiler ve bizden farklı oalrak alınmasına izin verdiler. Benim öngöürüme göre bu gidişle artık bırakın yurt dışında türkiye sınırları içinde bile türk sermayesi bankacılık sektöründe yabancı sermayeye dayanamyacak. bu yüzden bir an önce önlem alınıp devlet desteğiyle önce türkiyede güçlü bir banka kurup sonra gelimemiş ve gelişmekte olan ülkelerden bankalar satın alınarak dünyada finans alanında bir türk parametresi oluşturmalı eğre asıl hedefimiz çinle fakirlik yarışına girip kim daha ucuza t-şhirt üretior değilse.
Yicitsays:
18 Temmuz 2007 at 23:11gelişmiş ülkelerde kimse ilgilenmez bankalarda ne satıldı ne kaldı kim kimi yönetti ne oldu. Ama bizim gibi 3.dünya ülkeleri adına Cem’e katıldığımı söyleyemeyeceğim. Teorileri analiz etmek sureti ile her üniversite öğrencisinin / mezununun bir takım çıkarımlara kendisinin varması gerekir.
Hakan’ın yorumuna gelince; Cem’e karşı geliştirdiğin fikirler devlet güdümlü korumacı politikalar. Ben isterdim ki IMF dedi diye onu bunu satmaya, ekonominin yüzde 51’ini uluslararası sermayeye teslim etmeye karşı gelmek olsun. Bir gün gelip de bir kriz ile karşılaşırsak şaşmamak gerekir, neden mi 2001 krizine dem vuralım mesela, yabancı sermaye tüm parasını çekebilir ülkeden, bu riskin ağa babası değil mi ? Hayde sonra develüasyon ve bol tansu çillerli günler..
cemsays:
19 Temmuz 2007 at 11:08optimal lafına birazaçayım, demek istediğimi yabancı bankaların belli bir yüzde oranında olması gerektiğini söylemeye çalışmıştım.(almanya örneği bu yüzden) Hatta artık Almanya’da korumacı politakalar mevcuttur.Hatta ve hatta AB bizi uyarmaya bile başladı.Hakan arkadaşımızın değindiği gibi kesinlikle güçlü bir marka olmalı.Mesela zamanında aydın doğan olsun, finansbankın sahibininadını unuttum,finansbank olsun abuk sabuk bankalara satacaklarına birleşselerdide daha güçlü bir banka yaratsaydılar.Şu anki chp de akp de kim daha iyi liberal olabilir kavgası içerisindeler.
cemsays:
19 Temmuz 2007 at 11:20yanlış bilgi
doğrusu:liste şöyle:
almanya’da yüzde 5, italya’da yüzde 8, hollanda’da yüzde 11, ispanya’da yüzde 10, danimarka’da yüzde 17, avusturya ile fransa’da yüzde 19.
avrupa birliği’nin bütün uyarılarına karşın avrupa’nın gelişmiş ülkeleri bankacılıkta yabancıların payının yüzde 20’yi geçmesine izin vermiyor.
cemsays:
19 Temmuz 2007 at 11:24bu da demir perde ülkeleri
mali sektordeki yabanci payi:
polonya: %70
cek cum: %90
slovakya: %85
macaristan: %70
bulgaristan: %85
cemsays:
19 Temmuz 2007 at 11:56ek olarak, Türkiye’nin büyük birsermaye gücü olmadığı için yatırımlar dahaçok bankacılığa değil başka alanlara olmalı. Şu anki mevcut durumun korunmasında yanayım. Yatırım olarak dahaçok maden arama ve çıkarma ya para yatırılabilir. Tabii planlı bir şekilde.Türkiyede altın sektörü güçlü ama gerek kur yüzünden gerekse Türkiye’de arama ve çıkarmaya para harcanmadığından dolayı bu sektördeki yerli markalar ham maddeyi ithal ediyorlar. Cari açığın sebeplerinden birisi hammade çıkarılmayışı ve ithal edilmesi. Eğer Devlet altının hammadesini çıkarmaya sıkı para harcarsa hemcari açık azaları hem de yerli kaynaklarımızdan Türk markası oluşturulabilir,(ek olarak bu sektörün koruma latına alınması gerekir)
yanidevlet bir çeşit pompa görevini üstleniyor.(bir anda ertuğrul özkök gibi hisstim kendimi:))
hakan karakulaksays:
19 Temmuz 2007 at 16:59bence liberal ekonomi daha doğrusu global ekonomi iktisatcıların geri dönülmez büyük bir hatası bu hata bilinçlimi yapıldı tartışılır. çünkü bu sayede devlet sermayelere peşkeş çekilyor yakında sermayeler asıl devlet organizasyonu olucak. çaresiz kalıcaz. dışardan sermaye gelmesine lafımız yok ama en azından gelen fonlara vergi sistemi getirilmeli yunanistan emekli fonu 100 milyon dolarla geldi sıfır risksiz devlet tahvili aldı 3 ay sonra 270 milyon dolarla ülkesine geri döndü bu emek hırsızlığı her iki taraf içinde adaleti sağlayacak bir vergilenme getirilmeli. yiitcim imf cok büyük problem diil devletler imf yi dinlememkte özgür cünkü imf devletlerin ekonomisini yapılandıracak çapta bir capa sahip değil o sadece verdiği paranın geridöünüşümünü sağlamakla yükümlüdür. türkiyenin asıl sorunu tarımda verimlilik bence tarımdada finansda olduğu gibi destekler hatta büyük şirketleri bu alana yönlendirecek teşvikler lazım bugün o doğu bloku ülkerere baktığımız zaman kişibaşına gayri milli hasılaları bizden yüksek ama tarım harici kişi başına gayri milli hasılaa alındığı zman türkiye hepsinden cok ii durumda. bugün göt kadar hollandanın tarım ihracı 100 milyar dolarken bizim 12 milyar doalr bizim ab ddeki ne benzer tarım sektörüne destekler vermemiz lazım ve tarımda reformları desteklemliyiz. bunun yanı sıra ülkemizi zenginleştirmek için rekabetten uzak alanlara yönelmemiz lazım turizm ve yabancılara yönelik inşaat sektörleri gibi özellikle yabancıların türkiyede gayrimenkul alması ve kazanımlarını türkiyede harcamsı tamamamen artı değer. inanılmaz bir kalkınma ve dürüst diiicem ben dürüst sıcak para sağlıor. bu eski doğu bloku ülkerinde yabancıların mali sektörde paylarının yüzde 80 ne varması şaşırtıcı değil daha düne kadar kominist sermayesiz bir ortamdı çünkü…bu arada burada kalıcı bir ekonomi platformu olsa fena olmıcak yiit 😀 hoşumuza gidioor böle atıp tutmak:D
cemsays:
19 Temmuz 2007 at 19:01işin komiği ne akpne de chp nin böyle programları var:)
imf şimdilik ayıya dayı diyeceğimiz birkurum, parayı alıp sonra yatırımlar için kullanılabilir.
cemsays:
20 Temmuz 2007 at 06:02“Bay Unakıtan konuştu: ’Özelleştirmede sata sata bitiremiyoruz. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısı olmuşuz. Her şey devlete ait. Özel teşebbüsün elinde bir tek berber dükkánları kalmış. Satmaya devam edeceğiz.’
çüş artık ne diyeyim.
hakan karakulaksays:
20 Temmuz 2007 at 11:00unakıtan olacak ayıcık kendinni sempatik gördüğünden öle saçmalaması normal cemcim:))) ayıcıkkk ta mantık ne gezer onun yerine gidip adam akıllı işletmiyoruz dese anlıcazz ama ayıcık işte komiklik yapıor:)))
hakan karakulaksays:
20 Temmuz 2007 at 11:01walla en sonunda bi kaç askerle anlaşıp darbe yaptırmak gerekecek adam akıllı bir ekonomi yönetimi için:)))
cemsays:
26 Temmuz 2007 at 16:53durmak yok satışa devam