MTV, Nickelodeon ve Microsoft çalışıyor…

Microsof Dijital Reklamcılık Çözümleri öncülüğünde MTV ve Nickeoldeon tarafından 16 ülkede 18.000 çocuk üzerinde yürütülen, amacı çocukları ve onların “cool” mecralarını anlamak olan bir araştırma, özellikle Türkiye gibi ülkeler açısından değerlendirilmesi elzem olan sonuçları ifşa ediyor. Araştırmanın yürütüldüğü coğrafyalar arasında Asya kıtasında bulunan ülkeler çoğunlukta.

Araştırmadan bir kaç örnek cımbızlayacak olursak;

Dijital Teknoloji kullanan ortalama bir gencin cep telefonunda 94, messenger listesinde 78, herhangi bir arkadaşlık sitesinde ise 86 dostu bulunmakta. Merak etmeyin; bu istatistikler yeni nesilin bilgisayar delisi asosyallerden oluştuğu anlamına gelmiyor.

8-14 yaş arası gençliğin %59’u halen TV’yi bilgisayara tercih ediyor, 14-24 yaş arası bu kitlenin sadece %20’si teknoloji bağımlısı olduğunu kabul ediyor. – Bir düşünsenize, sizin o yaşlarda kaç arkadaşınız vardı ?

14-24 yaş arası deneklerin söylediğine göre dijital platformların çoğalması ve kullanımının yaygınlaşması, daha çok insanla daha samimi sohbet paylaşımları gerçekleşmesini sağlıyor. Çocukların %53’ü Messenger sayesinde, yüz yüze konuşmaya nazaran daha çok şey paylaşabildiklerini söylüyor. %40’ı ise tanışmanın ve arkadaş bulmanın dijital platformda daha kolay olduğunu…

(Haberin Orjinal Metni için Tıklayınız)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close