Pepsi-Max Party in London

Bu haftasonu, kafa dinlemek için İngiltere’deydim. Güneyde ufak ama sade bir yerde: Bournemouth. Cumartesi gecesi canım sıkılınca hızlı trene atladığım gibi Londra’ya geçtim. Güney’de seyreden güzel hava bir anda bozunca moralim de bozuldu. Derken; bir kafede bulunan ilanda Pepsi-Max’in düzenlediği bir parti olduğunu duydum. Hemen ilandaki numarayı aradım ve davetli listesine monte olmak için tüm reklamcı kişiliğimi kullandım. Hatta mekanın numarası hala telefonumda kayıtlı; 0871 207 5188. Çok geçmeden Türkiye’deki lansmanın ve Aysun Kayacı’lı reklam filminin hayaliyle taksiye atladım ve “Canalot Studios, 22 Kensal Road” dedim…

Parti muazzamdı. Türkiye’de Pepsi-Max ile ilgili yapılan çalışmaların ne derli yetersiz olduğunu işin kalbine inince iyice idrak ettim. Ben ortamda avizenin üstünde sallanan dansçı kıza bakarken bir anda elimdeki kokteyli O sırada yanımdan geçen hanımefendinin üstüne boca ettim..

Adının Alice olduğunu öğrendiğim ve kısa sürede kaynaştığım bu güzel bayan ile Pepsi’nin Asya pazarındaki pazarlama stratejisi ile ilgili konuşmaya başlamıştık. Ben Coca-Cola karşısında ayakta durmanın yegane yolunun viral marketing olduğunu söylerken, o da bana Pepsinin küresel düşünüp küresel hareket eden bir firma olduğunu ve bu bağlamda teknolojinin eşit dağıtılmadığı Asya kıtasında internet veya mobile pazarlamanın şimdilik zor olduğunu söyedi.

Tam o esnada bir gürültü koptu BBDO Ajansı yetkilileri ile JWT yöneticileri bir anda birbirine girdi. Ortalık toz duman oldu, bende hatundan oldum.

Aradan geçen zaman zarfı içerisinde memlekete döndüm, yol boyunca’da Alice’i düşündüm. Hemen google’dan adını search ettim pepsi ile alakalandırdım ve kendisinin de benim gibi bir blog’u olduğunu keşfettim. Blog’a girdiğimde ise şok olmuştum. Meğer o da bana ulaşmak için kıvranıyormuş ve sırf bu yüzden bir video çekmiş.

Eh. Siz karar verin artık pepsinin nimetlerine;
Aysun Kayacı’mı Alice’mi =)

Siz de Alice’i yakından tanıyın : http://www.pepsi.co.uk/tattoo 

Comments (1)

  • cemsays:

    18 Ağustos 2007 at 18:29

    ben felegin su çarkina çomak sokarim
    ben felegin tekerine çomak sokarim
    yeter ki islak islak bakma öyle
    ne olur islak islak bakma öyle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close