Blogla Pazarlama !

Günlerdir “Blog Marketing” ile ilgili bir çalışma üzerinde kafa patlatıyorum. Aslen yolun sonuna gelmiş durumdayım.

dif

Bu nedenle çalışmamdan cımbızladığım bir paragrafı sizinle paylaşmayı uygun buldum. Aslında sizinle paylaştığım; Blogla Pazarlama’nın vaadini özetleyen çok basit bir çıkarım :

“Stratejik etkenlerin çoğunu kendi safında bulunduran kimse daha savaşa girmeden karargahta kazanmış, bunların azını elinde tutan kimse daha savaşa girmeden yenilmiş sayılır – hele hiç bulundurmayanların vay haline. Bu noktadan hareket edip, galip ile mağlubu hemen görebilirsiniz. (Sun Tzu., )

Günümüzden yaklaşık iki bin yıl önce Sun Tzu tarafından kaleme alınan “Savaş Sanatı”, beklide de dünyanın en etkili ve saygın strateji kitabıdır. Bugün Sun Usta’nın öğretileri irdelendiğinde yorulmadan ve savaşmadan kazanmanın incelikleri karşımıza çıkar. Bu da bizi düşmanı iyi tanımak gerektiği sonucuna ulaştırır. Sun Usta’dan 2000 yıl sonra bugün; Blogla pazarlama da, işletmelere aynı imkanı sağlıyor. Müşteriyi tanımak ve onu doğru tanımlamak ! ”

Kaynak: TZU, Sun (2000) “Savaş Sanatı

 

 

 

 

Comments (2)

  • sametsays:

    21 Kasım 2007 at 07:50

    “blog marketing” çalışmanı okumak isterim, zira blog marketing, zaman zaman “biz lanet prcıların” hayatlarını kurtarıyor. “coverage” dediğimiz haber yansımalarını pop-bloglarda görmek müşteriyi orgazma taşıyor.

  • Yicitsays:

    2 Aralık 2007 at 21:53

    Samet sağolasın, çalışma biteli bir hayli oluyor. Yaklaşık 15 sayfa. Onun için nete koymaktan kaçınıyorum. Sana mail olarak gönderebilirim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close