Milli Mücadele vs Milli Mübadele

17 Kasım gecesi oynanan Norveç – Türkiye A Milli Takımlar Euro 2008 Elemeleri grup maçı, bir anda gündeme geldi ve birçok şeyi sildi. Bu aşikar sövenizm bir yana. Geride kalanlar ise pek yaman.Bugün Milliyet’te okuduğum bir haber de bunun cabası;


“Rıdvan sanki sahadaydı. Televizyonda hop oturup hop kalktı. İşte yorumlar.
Milli Takımın 2-1 kazandığı kader maçını sunucu İlker Yasin’le birlikte yorumlayan Rıdvan Dilmen, karşılaşmayı televizyondan izleyenleri şaşırttı. Heyecanını saklayamayıp, kendini maça kaptıran ünlü yorumcu, 90 dakikanın stresini en az sahadakiler kadar yaşadı. Hürriyet gazetesi bu ilginç sözleri derledi.. ”
İşte Rıdvan Dilmen’in canlı yayında yaptığı ilginç yorumlar;

…Arda sevdiğin yerler, geçersin onları…
…Aferin Servet…
…Affferin beeee…
…At taca, at taca…
…Tac değil, taclar tehlikeli, ayağa…
…Çok güzel bir dakikada gol attık…
…Vur oğlum…
…Kale!…
…Bu kaleciye gol atarız…
…Dön Gökhan’a oğlum…
…Aslanım benim…
…Faul yapma, rahatsız et…
…Ama böyle cinslikler yaparsanız…
…Uzaydan gelen adamlar bile ‘beyazlar gitsin sampiyonaya’ der…
…Hadi oğlum be, hadi oğlum be, hadi oğlum…
…Bas Tuncay, stop stop…
…Ben oynasam, kaleye Turgay ağabey geçse yine de yeneriz Bosna’yı…
…Bosna maçında ben de oynamak istiyorum…
(Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/11/19/son/sonspo06.asp)


Öte yanda ise Eski Fenerbahçe oyuncusu Ümit Özat, Köln’e transferi sonrasında içinde bulunduğu gurbet psikolojisinden olsa gerek;Star Spor İstihbarat Şefi Uğur Önver ile, röportajın başında Almanca konuştu. Almanca sorulan soruları rahatça yanıtladığı görülen Ümit, Türkiye’de yıllarca oynayan ama hiç Türkçe öğrenmeyen yabancı futbolculara taş attı ve “Türkiye’ye gelen yabancıların kurallarıyla değil buranın kurallarıyla yaşamak zorundayım.” diyerek Almanca öğrendiğini belirtti. -Kendisini takdir ettiğimin altını çizmek istiyorum- Lakin; Ümit şimdilerde eski takım arkadaşı Aurelio’ya kancayı takmış ve Aurellio’nun milli takımda oynamasına karşı olduğunu belirmiş.

“Aurelio ile derdim yok. Marco dört dörtlük değil dört beşlik adamdır, adam gibi adamdır. Ayrıca futbolcu olarak da çok severim.” diyen Ümit en büyük korkusunun yanlış anlaşılmak olduğunu dile getirdi. “Fenerbahçeliyim, Aurileo ile de sorunum olamaz.” diyen Ümit asıl sorunun kendisine tepki gösterilirken; bir yabancı ülke vatandaşının Türk vatandaşlığına geçirilip Milli Takım’da oynatılmasına ses çıkartılmaması olduğunu belitti” (Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/2007/11/19/son/sonspo04.asp)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close