Dünya Aids Günü

Comments (14)

  • Yicitsays:

    2 Aralık 2007 at 21:56

    Aynen öyle. Mum hali hazırda prezervatifi imgeliyor. Bunu mumun çekim açısından ve izin verilen kadraj uzunluğundan (boyundan) görebiliyoruz.

    Öte yandan kendinizi yakmayın, önlem alın önermesi de var gibi.
    Her bir mum yakma haraketinin yeni bir sex deneyimini temsil ettiği ve böylecene riskin çok olduğu manası da çıkartılabilir..

  • akınsays:

    2 Aralık 2007 at 22:01

    mum bence prezervatif değil cinsel organ imgesi. prezervatif imgesi olsaydı prezervatifin patlayabileceği sonucuna varırdık. kibritin muma her dokunuşu bir seks deneyimini simgeliyor ve en sonuncusunda anladığımız kadarıyla mum alev alıyor. bunu da virüsün bulaşması olarak yorumlayabiliriz. ama önlem alsaydık böyle bir durum ortaya çıkmayacaktı.

  • Yicitsays:

    2 Aralık 2007 at 22:06

    ya ben cinsel organ demek istemediğim için prezervatif demiştim. yani cinsel organ üzerindeki bir prezervatiften bahsediyordum. Ama senin okuman da doğru.
    Sanırım tartışa tartışa bulacağız.. Seni bekliyoruz Selçuk !

  • selcuk!says:

    2 Aralık 2007 at 22:14

    Bir de bilindiği gibi genellikle batı olmak üzere bazı doğu medeniyetlerinde de ölenlerin ardından yas tutmak için mum yakılır.
    Zaten video’nun sonunda da bahsedilen mumların sayısı hesaplanabilecek şekilde açık bırakılmış bir finalle noktalanmış. Bu da muhtemelen bunun üzerine düşünün mesajı taşıyor.
    Yani ben şahsen saniyede kaç mum yandığını hesaplamaya çalışırken buldum kendimi.
    Ben bir de şeytanın avukatlığını yapıp biraz daha alakasız bir noktadan bakacağım müsadenizle. Zeminin siyah olup mumum beyaz olmasını şöyle yorumlamak istiyorum.
    HIV’in geçmişini zaten az çok hepimiz biliyoruz. 1900’lü yılların ortalarında “afrika’dan dünyaya yayılmış” bir virüs olarak nitelendiriliyor. Burda zemin = hastalığın geçmişi olarak algılamak pekala mümkündür.
    Beyaz mum ise dolaylı olarak beyaz ırkın yanmaması için bir çabanın gerekli olduğununu söyleyebilirim.
    Ayrıca mumu devamlı sağ elin yakması da muhafazakarlığı simgeleyebilir. Sonuç itibariyle “şeytan solaktır”. İyilik de sağ elle gelecektir.
    Ve şunu da söylüyorum orada sadece 3 mum var. Evet.

  • Yicitsays:

    2 Aralık 2007 at 22:18

    evet işte beklenen reklam okuması. Tebrikler. Bunların hepsini toparlayıp post’u editleteceğim. Bu arada siyah-beyaz, ölüm-yaşam.

  • akınsays:

    2 Aralık 2007 at 22:24

    selçuk süper okuma yapmışsın ama bazı noktalar kafama takıldı.

    muhafazakarlar genellikle tek eşlidir ve muhafazakar birisinin hiv virüsünü kapması bu nedenle çok eşli birine göre daha zordur. bu noktada eğer durumu şeytani bir öğeye dönüştürmek isteselerdi mumu yakan sol el olmaz mıydı?

    bir de mum genellikle beyazdır. oraya daha farklı renkte bir mum koysalardı dikkati istemedikleri bir yöne çekebilirlerdi bence. siyah zemin seçilmiş olmasını da kontrast meselesine bağlayabiliriz. beyaz mum en çok siyah zemin üzerinde dikkat çekici olurdu.

  • akınsays:

    2 Aralık 2007 at 22:30

    aa bişey buldum:)

    iki yakışta parmaklar kapalı, üçüncüdeyse parmaklar aşağıya doğru açık. sürekli böyle tekrarlıyor. bir anlam çıkar mı bundan?:)

  • akınsays:

    2 Aralık 2007 at 22:33

    ayrıca duman çıkmasına neden olan son hamle parmakların açık olduğu vaziyette gerçekleşiyor. acaba anal ve vajinal birleşmeye bir gönderme olabilir mi?

    birader okuma yapacaz diye pornoya çevirdim ayrıca. kusura bakmayın:)

  • selcuk!says:

    3 Aralık 2007 at 00:26

    okuma dediniz okuduk işte kontrast neymiş o zaman yeşille kırmızı seçselerdi. ben biraz daha görüngübilimsel yaklaştım olaya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close