Facebook Yahoo’yu nasıl solladı?

Yıllar varki, Yahoo! Amerika’nın en çok ziyaret edilen sitesi. 90’lardan bu yana, özellikle mail hizmeti ile bağlılığını kazandığı müşterileri ile uzun soluklu bir ilişki yaşayan Yahoo! artık bu konumu kaybetmiş durumda. Aslında bu sonun geldiği aşikardı. Hatta bu yüzden son bir çaba ile Meme’yi hizmete sundu ama beklediğini alamadı.

Belki de bu yüzden bugün Facebook’un Amerika’da Yahoo!’yu solladığını okuyunca şaşırmadım. Compete.com verilerine göre, Facebook 2009 Aralıkta 132.13 milyon tekil ziyaretçiye sahipken, Yahoo! 133.45 milyondaydı. Ocak 2010’a geldiğimizde ise Facebook’un 133.62 milyon, Yahoo!’nun ise 132 milyonda kaldığını görmekteyiz.



Aslında yukarıdaki grafik beklenen sonun adım adım nasıl yaklaştığını, ve Yahoo!’nun ne kadar çaresiz kaldığını gösteriyor. Halen sosyal ağların ne kadar büyük bir önem taşıdığını idrak edemeyenlere, buralara yatırım yapmalı mı” diye düşünenlere duyurulur.

Sosyal medya henüz içerdiği kanalları mazide bırakacak kadar evrimleşmedi ama kendini web 2.0 ‘a adapte etmekte geciken herşeyi yerle bir ediyor. İşte bu yüzden portallar bir bir yok oluyor ama forumlar halen rağbet görüyor.

Internetin hayatımıza girdiği günden beri varolan forumlar önce portallar, sonra sözlükler, daha sonra topluluk blogları, en son olarak da kullanımı yaygınlaşan arkadaşlık sitelerine rağmen, bugün halen en çok tık alan adresler arasında. Bunun nedeni forumların aslında sosya medyanın en eski temsilcisi olması ve paylaşımı asla elden bırakmamasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close