Uefa.com’da Bursaspor Manşet Oldu.

Fanatik bir Beşiktaş’lı olarak, Bursaspor’a kaybedilen 1-2’lik maçın acısını içimde yaşıyorum. Gerisi benim için gerçekten teferruat. Bunu ne Fenerbahçe’den hazzetmeyişim, ne de başka bir şey değiştirebilir. Yenilmiş olmamız Bursaspor’u şampiyon, Fenerbahçe’yi de ikinci yapsa dahi, semtin aksine, ben Fenerbahçe’nin hüsranı yada kendilerini şampiyon sanmaları ve akabindeki 2-2 sevinci ile de ilgilenmeyeceğim.

Umrumda bile değil. Zira ben çoğu kişinin aksine Bursaspor’un da bu şampiyonluğu alnının akıyla kazandığını düşünmüyorum. Ankaragücü flörtü, hükmen kazandıkaları Diyarbakırspor galibiyeti, İnönü’deki olaylı maçları gibi binlerce estantane geliyor aklıma.. Her ne kadar Ertuğrul Sağlam eski bir Beşiktaş’lı olarak bazı Beşiktaşlılar tarafından kollansa da, tribündeki bir çok arkadaşım gibi ben de Bursaspor’un Anadoluyu temsil ettiğine inanmıyorum. Keza futbol bir endüstri. Bu endüstri de kimse kimsenin hegemonyasını kıramaz. Ona ortak olabilir. Böylece sadece nakit akışı el değiştirir.

Velhasıl kelam, gelelim asli muhabbete. Henüz Kayserispor’u çalıştırdığı dönemde Ertuğrul Sağlam’ı gelecek vaat eden teknik adamlar listesine alan uefa.com –ki bu dönemde de Fetullah Gülen cemaatinin bu listeye etkileri tartışılmıştı– bu sefer de Bursaspor’un şampiyonluğunu manşete taşıdı. (Gene tartışılacaktır) Bence günün en magazinel olayı budur.Inter ve Barcelona ile birlikte Bursaspor’unda öyle yada böyle, günün en çok ziyaret edilen sitesinde yer alması.

Umarım kendilerini Şampiyonlar Ligi’nde de Inter, Barcelona ve Bayern karşısında “keyifle” izleriz.

Bursaspor have stunned Turkey by wresting the title away from under the noses of Fenerbahçe SK on the final day of the season, winning 2-1 against Beşiktaş JK to take their first crown.

Comments (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close