Ajanslara Duyurulur: Facebook ve Gmail’de değişiklikler var!

Gmail ve Facebook, arayüzlerinde ufak tefek değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Hatta Gmail bu değişiklikleri yayına aldı. Facebook ise 23 Ağustos’u bekliyor.

Gmail’de yapılan değişiklik çok da elzem değil aslında. Sol tarafta yer alan navigasyon menüsünde bir kaç değişiklik var. Bunların başında “Posta oluştur” fonksiyonunun artık buton olarak yer alıyor olması geliyor. Bunun dışında da “Posta”, “Kişiler” ve “Görevler” sayfaları menünün en üstünde ayrı bir grup olarak yer alıyor.

Facebook ise Sayfalar ve Profiller üzerinde değişikliklere hazırlanıyor (gene). Yeni düzende profillerde ve hayran sayfalarında kutular sekmesi, kutuların kendisi ve uygulama bilgileri tarih oluyor.

Asıl bomba ise uygulama tarafında. Facebook sayfalarındaki sekmelerin genişliği 760 px’den 520 px’e düşecek. Bu yüzden bu haftadan itibaren Facebook tarafından sayfa yöneticilerine özel bir görüntüleme yetkisi verilecek ve sayfalarda yer alan uygulamaları bu yeni düzenlemelere göre uyarlamaları için bir hafta süre tanınacak. 23 Ağustos itibariyle de değişiklikler geçerli hale gelecek.

Hadi. Hepimize Kolay Gelsin…

Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close