Facebook’ta B2B Dönemi.

Yeni Facebook sayfaları ile ilgili görüşler  her yerde dolanmaya, blogları doldurmaya başladı. Facebook daha önce de hayran sayfalarında güncellemeler yapmıştı. Son olarak 2010 yılının Ağustos ayında 760px genişliğindeki sekme boyutlarını 520px‘e geçirmişlerdi.

Bu yakında aktif hale gelecek olan yeni sayfalarda ise değiliklikler sadece tasarım ile sınırlı değil.  Öncelikle gelen yeniliklerden biri sayfa yöneticilerinin artık ister kişisel, ister sayfa adına yorum yapabilecek olması. Bilindiği üzre önceden sayfa üzerindeki içeriklere yöneticiler kendi isimleri ile yorum yapamıyorlardı.Aynı Facebook’u sayfa merkezli bir hale getirerek kullanmak da mümkün olacak. Yani profiliniz dahilindeki bir çok fonksiyon, fotoğraf ve video yükleme vb gibi doğrudan sayfanız için hizmet verebilecek.

Gelelim can alıcı özelliğe. Sayfaların diğer sayfalara yorum yapabilecek olmasına. İşe bu Facebook’un B2B devrimi. Bundan böyle küçük işletmeler kendi aralarında veya iş potansiyelleri ile kurumsal ağızdan konuşabilecekler. Tedarikçileri, markaların sayfalarında yorum yapabilecek.

Örneğin Android gidip HTC’nin sayfasına; “Sizle birlikte olmayı seviyoruz” diyebilecek. Ardından Google gelip “Allah hepimizi mesut etsin” diye yorum ekleyebilecek… Bu sayede kurumsal düzeyde Facebook üzerinden marka ve kurumlar iletişime geçebilme potansiyeli sahip olacaklar.

Kısa vadede olmasa da uzun vadede bu yeni iletişim düzeyi iş yapış biçimlerini etkileyecektir. Uzun lafın kısası; Facebook artık  iş ağlarını da bitirmeye niyetli. Şimdi Linkedin, şimdi XING düşünsün 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close