Saray Halı, çünkü siz haremlere layıksınız..

“Kadınlar olmasaydı, 8 Mart’ın bir anlamı olmazdı…” Bak sen!

“Pembe Kimlik Kampanyası” O da nesi?

Günlerdir izliyorum bu reklamı, her seferinde de miğdem bulanıyor. Bu nasıl bir reklamcılık anlayışıdır ben çözemedim. Hadi fırsatını bulduk, kampanya patlatalım kafasını anlıyorum da. Yahu, 8 Mart’ı nasıl bu kadar aşşağılık bir şekilde kullanmaya cürret eder, bu insanları salak yerine koyarsınız?

8 Mart’ın mevcut özdeğeri, dünya genelindeki kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması değil midir? Yani kimlikler arasındaki farkların, ayrımcılığın ortadan kalkması değil midir? İnsanların Mavi yada Pembe olarak ayrıştırılmaması değil midir?

Halen nasıl kalkıp, sanki çok özel bir ayrıcalıkmış gibi pembe nüfüs cüzdanınla gel, indirimi al diyerek, çok iyi birşey öneriyormuşcasına ortaya çıkabiliyorsunuz? Bu kadar mı boku çıktı bu işlerin…

“Pembe kimliğiniz ile gelin, indirimi götürün!” Bundan daha aşikar bir ayrımcılık olabilir mi? Hele 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne özel bir kampanya düsturu ile…

Hani, reklamda kadın kullanımı açısından, bu reklamın kadına toplum içerisinde biçtiği rolü “Siz Saraylara Layıksınız” diyerek ört pas etme çabasını da takdir etmiyor değilim.

Hedef kitle jargonu altında kadına sadece ev kadını rolünü layık gördüğünüzü kimse anlamıyormuşcasına “Siz Saraylara Layıksınız” yaratıcılığını da..

Evet, Saray Halı’ya göre kadınlar Saray’lara layık. Ama daha fazla cariyelik için..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close