Tehlike anında Flickr…

Flickr’da yaprak dökümü devam ediyor. Bir süredir Yahoo!’nun üvey ürün olarak gördüğü ve yatırımlarını durduracağı dedikoduları ile çalkalanan Flickr’da, Ürün Sorumlusu Matthew Rothenberg’in “işi burakıyorum” açıklaması kafaları iyice karıştırdı.

Daha önce kurucularından Stewart Butterfield ve Caterina Fake’in de terk eylediği Flickr ile ilgili olarak; “giderek kullanıcılarından ve özünden uzaklaşacak” korkusu yayılıyor. Gerçi Yahoo! her fırsatta çıkıp “Flickr bizim için çok önemli” dese de, Matthew Rothenberg’in ayrılık açıklaması sonrasında akıllara Flickr’ın bir süre sonra tahtını diğer platformlara kaptırıp kaptırmayacağı, yada kapanıp kapanmayacağı düşüncesi geliyor.

Nasıl gelmesin? Büyük balık, küçüğü yutup hazmettiği anda, girişimciler tekrar özgürlüklerine kavuşmak ve yeni projeler geliştirmek için kolları sıvıyorlar. Bir platformdan ayrılan 3 kişi, bir araya gelip yepyeni bir platform geliştiriyor. Diğer platforma alternatif olarak gelişen bu yeni projeler, tıpkı bölündükçe güzelleşen mizah dergileri gibi, hayatımızın bir parçası oluveriyor.

Matthew Rothenberg’de Twitter’da beyan etmiş zaten. “Merak etmeyin. Gelecek planlarımı yaptım. Lakin henüz açıklamayacağım” diye. Şimdilik takipteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close