Internetin Şeyleri kedinize de yarayabilir.

İnternet’in hayatımıza girdiği ve hızla yükseldiği ilk 10 yıl içine, geleneksel alışkanlıklarımız ve fiziksel hayattaki vazgeçilmezlerimizi hızla “sanal aleme” adapte etmiştik. Başta finans sistemleri derken, işi, eşi, hayattaki herşeyi internete taşımaya başladık. 2010 ve sonrasında ise duygusal ekonomi ve ilişkiler sosyal ağlar aracılığı ile bizleri bambaşka bir internet deneyiminin içine sürükledi.

Bugün bir süredir dikkat çekmek istediğimiz yeni bir kavram olan “Internet of Things” ile son kullanıcılar açısından bir aşama kaydetmeye başladık. 2015 ve sonrası, yakın gelecekte bir çok kişi işin Internet of Things’in hızla yükseldiği ve evlerimize, işlerimize, giydiklerimize entegre olmaya başladığı yıl olarak anılacak. Nasıl mı? Buyrun size bir örnek:

PetCube, siz ev dışındayken evcil hayvanlarınızla ilgilenebilmeniz için icat edilmiş, basit, kullanışlı, internet ve mobil uygulama temelli, etkileşimli bir cihaz.

Cihaz diyorum çünkü bu cihazı mobil uygulaması üzerinden kontrol ederek hem evcil hayvanlarınızı izleyebiliyor, hem de onlarla uzaktan oynayabiliyorsunuz.

Böylece siz dışardayken aklınız ne evde kalıyor, ne de hayvanları kontrol etmesi için bir arkadaşınızdan yardım istemeniz gerekiyor.

Ürün basit, fikir basit, ihtiyaca dönük çözüm basit. Gelecek de bu kadar basit olacak.

İncelemek için: PetCube.com

Not: İnternetin Şeyleri kategorisi altında benzer iki yazı yayınlamış olmakla birlikte, bundan sonraki süreçte de gerek blog içinde, gerek ajansta, gerek akademik alanda bu konuya daha da çok değiniyor olacağım. Sizler de karşılaştığınız benzer örnekleri ve iş modellerini paylaşırsanız, birlikte değerlendirebiliriz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close