Snapchat, Kullanıcı Sayısıyla Twitter’ı Solladı!

Günlük 150 milyon aktif kullanıcısıyla Twitter’ı geride bırakmayı başaran Snapchat, sosyal medya kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor.

Snapchat içerdiği özel filtreler ve efektler ile gençler arasında ciddi bir popülarite yakalarken alışkanlıklarımızda da pek çok değişikliğe sebep oluyor. Hayatımızın içine girmeyi başarılı şekilde yakalayan Snapchat, Twitter gibi bir zamanlar hayatımızın merkezinde yer alan mecraları tahtından etmeyi başardı bile. Bir kaç yıl öncesine kadar sabah kalkar kalmaz ilk iş tweetlere bakıp, tweet yazmak iken şuan bu durum Snapchat lehine dönmüş şekilde işliyor. Artık kullanıcıların ilk işi arkadaşlarının attığı snap’lere bakmak ya da arkadaşları için snap çekmek oluyor. Twitter ve Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayıları incelendiğinde Twitter’ın günlük aktif 140 milyon kullanıcı sayısı ile Snapchat’in 10 milyon kişi daha gerisinde kaldığı görülüyor.

Snapchat’ın ilerleyen aylarda tasarımsal güncellemelerle, penetre olamadığı farklı yaş gruplarına daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacağı şimdiden tüm bloglarda konuşuluyor. Snapchat’ın bu adımının kullanıcı sayısını şuanki pozisyonundan daha ilerlere taşıyacağını şimdiden öngörmek mümkün. İnternet’in farklı dönemlerinde bu tarz geçiş süreçlerini pek çok zaman yaşadık. Özellikle bu durum yıllar önce ajans başkanımız Yiğit Kalafatoğlu’nun “Facebook Yahoo’yu Nasıl Solladı?” yazısını hatırlatıyor. Bu yazıya da göz atmak için; http://www.yicit.com/2010/02/facebook-yahoo-istatistik-sosyalmedya/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close