IKEA Çalışanlarına VR Gözlük Hediye Ediyor.

Ikea, çalışanlarının yakın geleceğin teknolojilerine aşina olabilmesi adına çeşitli aksiyonlar almaya devam ediyor. Firma son olarak Amerika’daki 14.000 çalışanına, yılbaşı hediyesi olarak VR Gözlük hediye edeceğini duyurdu.

Bu hamlenin ardında yatan çeşitli neden vardır elbet. Örneğin, IKEA’nın “değişen dünyayı anladığı” ve “yeniliklere açık bir marka” olduğu mesajını vermek bunlardan biri. Bir diğeri ise, gerçekten içinde bulundukları sektörün sanal ve artırılmış gerçeklik dünyası ile birebir örtüşüyor oluşu tabi.

Zira IKEA için yapılabilecek en kolay şeylerden biri, müşterilerine gözlükler aracılığı ile sanal bir ortamda tasarım, dekorasyon ve mobilya kullanımı gibi deneyimleri sunabilmesi. Aşağıda 2016 tarihli bir örneği mevcut.

Öte yandan, IKEA’yı örnek almak isteyecek markalar için şunun da altını çizmekte fayda var; geleceği sahiplenmek veya gerçek bir çalışan markası olmak için sadece teknolojiden yararlanıyor olmak asla yeterli değildir.

Benzer aksiyonlar alıp, bir günde işlerin değişmesini ummayın. Yenilikleri elbette düşünün. Ancak tüm bunların yanında kurum değerleri ile örtüşen somut adımlar da atmanın bir gereklilik olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Örneğin IKEA yaptığı bir diğer açıklamada, daha iyi bir gelecekte yaşayabilmeleri adına 123.000 çalışanının emeklilik fonuna 113 Milyon $ prim yatıracağını açıkladı. Bu da kurumsal değerler ile marka vaadinin nasıl örtüşebileceğine dair mükemmel bir örnek olsa gerek.

Bilmem anlatabildim mi…

 

Comments (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close