Burcu Biricik ile Penti’nin Hikayesi

Bundan 2 yıl önce, Utopic Farm’da “Hep Benimle” marka vaadini oluşturduğumuz Penti, bu sene televizyon kampanyası için Burcu Biricik ile el sıkışarak yine çok doğru bir iş yaptı ve ortaya mükemmel bir kampanya filmi çıktı.

Her yıl olduğu gibi, bunu bir lansman partisi ile duyurdu. Ancak bu seneki partinin konseptini, geçen yıllardan farklı olarak daha sade, daha az katılım olan, sosyete ve basının müdahil olmadığı; Penti’nin de Burcu’nun da reklam filminin de ruhuna yaraşan bir şekilde; çok daha samimi ve sıcak bir ortam yaratacak şekilde belirlemişti.

Gelelim Filminin Hikayesine..

Konspete ve cingıla yıllardır Penti ile başarılı işler yapan Movida imza attı. Aslında konsept belli olduktan sonra, müzik konusunda tüm paydaşlar olarak kararsız kalınmıştı. Son olarak seçenekler ikiye indi. “Reyhan Karaca – Sevdik Sevdalandık” ile “Güliz Ayla – Olmazsan Olmaz” arasında bir seçim yapılması gerekiyordu.

Fikrim sorulunca, ben şahsen Reyhan Karaca’dan yana oy kullandım. Elimizdeki veriler de buna işaret ediyordu. Nihayetinde seçim de bu yönde oldu. İyi de oldu. Zira şu ara gece hayatının ruhu 90’lar ile atıyor. 90’lı yılların remixleri, mashleri, dubları kulüpleri sallıyor. Bir anlamda zamanın ruhuna da ayak uydurmuş olduk. Üstelik, Penti’nin LoveMark seçildiği günlerde; “Sevdik Sevdalandık” ile yayına çıkma fikri de bambaşka bir espri oldu tabi.

Cingıl’a gelince… Aslında her sene hangi ünlü ile çalışılıyorsa; şarkıyı o ünlü seslendiriyor. Bu sene de öyle oldu. Elbette şarkı modernize edildi, yepyeni bir aranjmana kavuştu ve Burcu Biricik’in tonuna uygun hale getirildi ama bu sene şarkıyı Burcu’nun söylemesi; sözlere dikkat ederseniz çok daha anlamlı oldu.

Böyle sözlerde sanki Penti ile Burcu arasında bir diyalog varmış gibi bir his var. Tabi bu benim öznel yorumum. Movida bunu yaratırken böyle düşündü mü? Hiç sohbet etmedik açıkcası 🙂

Penti:
Burcum biriciksin, Her Halinle Güzelsin
O sana İlham versin -> Penti…

Burcu:
Pentim de biricik, bir güzellik incelik
Hep, hep benimlesin Penti.

Penti & Burcu:
Sevdik Sevdalandık, biz Pentiyle bağladık.
Hep hep biriciksin, hep hep benimlesin
Penti.

İmaj Transferi:
Bir de ünlü kullanımında aslında her iki tarafın da birbirinden faydalandığı göz ardı olur. Oysa ki, marka ünlünün imajını kendine transfer ederken, ünlü de markanın imajını kendine transfer eder. Markanın kimliği ile ünlünün kişiliği ne kadar tutarlı olursa; transfer de o kadar başarılı olur. Bu işin ardında yatan başarı da burada gizli. Burcu ve Penti gerçekten cuk oturdu.

Dijital Entegrasyon:
İlerleyen günlerde; kampanyanın devamı niteliğinde, Penti Instagram hesabında ve blogunda Burcu ile birlikte gerçekleştirilen işleri gördükçe sanıyorum yukarıda yazdıklarımı daha da iyi anlayacaksınız. Şimdilik neler olacağını elbette yazmayacağım; ama mecraları sıkı takip etmenizi öneriyorum 🙂

Comments (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close