Güzel Günler Göreceğiz #WeWalk

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü idi.

Bugüne dair söyleyeceğim çok şey var. Bunların başında da bugünü yok saymak geliyor. Zira toplumun neredeyse %10’unu oluşturan insanları yılın sadece tek bir gününde gündeme taşıyor olmak düpe düz riyakarlık.

Yazık ki buna memleket olarak alıştık.

Uzun yıllar Özürlüler Vakfı’na gönüllü hizmet vermiş bir aktivist olarak bunu da söyleme hakkını kendimde görüyorum. Kim ne düşünürse düşünsün. Zaten konumuz da bu değil.

Konumuz 3 Aralık ile gündeme gelen ama buna rağmen az konuşulan bir girişim hakkında sizleri bilgilendirmek istemem.

Girişimin adı WeWalk.
-> https://www.yga.org.tr/tr/gorme-engelli-teknolojileri#wewalktr

Time Dergisi 2019’da WeWalk’u Yılın İcatları Arasında Gösterdi. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in de ödüle layık gördüğü bu girişimin 6 adet de Edison Ödülü var.

Proje maddi manevi Türkiye sermayesi ile ilerliyor. İTÜ Arıkovanı tarafından destekleniyor. Projenin mimarlarından biri olan Duygu Kayaman’ın da MIT’nin “Innovators Under 35” listesinin başında yer aldığını da ben söyleyeyim.

-> https://events.technologyreview.com/video/watch/innovators-under-35-duygu-kayaman

Öyle ki, geçtiğimiz hafta da İTÜ’de gerçekleşen “BIG BANG Start-Up Challange” etkinliğinde “Hindistan kökenli bir firmanın bu alanda dünyada kendilerine en büyük rakip olarak WeWalk’u gördüğünü ve bu yüzden de şirketlerinin merkezini İstanbul’a taşımayı düşündüklerini” de bir arkadaşım fısıldadı.

Son olarak da bugün Change.Org’da Lise 3.Sınıf öğrencisi Zülal Tannur’ün WeWalk adına başlattığı #BirlikteYürüyelim kampanyasını gördüm.

Çok hoşuma gitti.

-> Kampanya Adresi -> https://www.change.org/p/belediyeler-görme-engelli-öğrencilerin-bastonlarını-akıllı-bastonla-değiştirelim

Geri kalan 364 gün için ne yapabilirim diye merak ediyorsanız, hani bir el atarsınız belki. Benden yol göstermesi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close