Robotlar Tribünde Yerini Aldı

Bu hafta Amerika’da NFL sezonu başladı. Pazar günü ilk maça gidenler ise hayatının şokunu yaşadı. Çünkü bazı taraftarlar koltuklarına oturduklarında hemen yanlarında oturan insansı robotlarla (humanoid) karşılaştı.

 

Aslında bu olay 29 Eylül’de Amerika’da yayına gireek olan “The Creator” filminin tanıtım kampanyasının bir parçası ve oldukça başarılı bir gerilla aktivite. Çoktan viral oldu bile. Twitter ve TIKTOK’ta birbirinden eğlenceli videolar var.

Haber kanalları bir haftadır bunu yayınlıyor. Youtube’da yayıncılar bu konu tartışıyor. Elbette, her zaman olduğu gibi distopyadan etkileşim umanlar da -yukarıdaki videoda gördüğünüz gibi- konuyu sündürdükçe sündürüyor. Buna da alışmak lazım.

Biz pazarlama profesyonelleri de benzer bir heyecan yaşıyoruz tabi. Zira uzundur bu kadar etkili bir iş görmemiştik. Bilemiyoum. Belki de ben böyle hissediyorum. Çünkü “AI” ve “Robotics” üzerinden yapılan her iş bana kendimi internetin ve sosyal ağların ilk yıllarındaymışım gibi hissettiriyor.

O ilk websitelerini, mikro-siteleri yaptığımız; viral videolar çektiğimiz, flashmob’lar ürettiğimiz, facebook uygulamaları yaptığımız, tamamen organik olarak onlarca bloggerı etkinliklerde bir araya toplayabildiğimiz dönemi yeniden yaşıyoruz gibi sanki. İnsanlarda da benzer bir şaşkınlık var. İşin PR değeri de burada gizli.

Son olarak:

Meraklısı için filmin ön gösterimini de aşağıda paylaşıyorum. Bana kalırsa bu kampanya bol ödül alır. Film için ise aynısını söyleyemem. Onu da Melikşah yorumlasın 😉

Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close