Sorumlu Blog!

Türkiye’de sosyal ağ kullanıcıları ilk olarak Friendfeed aracılığıyla, Alev Durmuşoğlu’nun Lösev projesine katılım sağladığında, sosyal medyanın kolektif bilincinin ne kadar etkili olduğunu kavradı. Bu aslında bir ilhamdı. Takip eden dönemde, biz de Bi’Bakar Mısınız?‘ı hayata geçirdik ve sıradışı bir deneyime tanıklık ettik. “Bir kaç iyi insan” ile başlayıp, koskoca bir harekete dönen bir inancı yarattık.

Yaptığımız şey; derdi dertlileri anlamak ve anlatmak olan insanları bir araya getirmekti. Bu yüzden; bu yaklaşımı barındıran ve gerçekten “derdi” olan her projeye kendi projem gibi sahip çıkıyorum. Sorumlu Blog Projesi de bunlardan birisi.

Blog yazarları Miray Uçar ve Styleboom önderliğinde kurulan “SorumluBlog” sosyal medya’nın sosyal sorumluluğunun bilincinde olduğu söylemek istiyor. Yarın davetli olarak katılacağım “Bize İyi Kalbin Gerek” fotoğraf sergisi de “SorumluBlog” Projesi kapsamında HIV/AIDS’e dikkat çekmek amacıyla oluşturulmuş.

Fotoğraf Sanatçısı Dilan Bozyel tarafından görüntülenen 20 sosyal medya yazarlarının kimi bebek sahibi olacak bir HIV Pozitif taşıyıcısı, kimi HIV pozitifli bir gelin olarak objektif karşısına geçmiş.Henüz göremedim ama, basın bülteninde yazdığına göre; Pucca sevgilisini streç film olmadan öpemiyor, Moda Cadısı elinde çamaşır suyu, yüzünde maske Hıv Pozitif’le yaşayanları tedavi etmeye çalışıyor, Cindrella HIV Pozitif taşıyıcısı olduğu için toplum tarafından dışlanıyormuş. Merak ettim doğrusu.

Bu arada projenin makyaj ve ve body paint sponsorunun da M.A.C kozmetik olduğunu söylemeliyim.
Daha detaylı bilgi almak için: http://sorumlublog.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close