Facebook’un Yeni Güzelliği: “Hakkınızda Konuşanlar”

Geçtiğimiz hafta Facebook, sayfa istatistiklerine etkileşimin daha iyi analiz edilebilmesi için yeni bir metrik kazandırarak konuşma sayılarını görünür kılmıştı. Dünden itibaren de bu konuşma sayıları Facebook Sayfalarının ön yüzünde, sol tarafta, hayran sayılarının altında, sayfanın ne kadar etkileşim yarattığını vurgulamak için yerini alıyor.

Peki Bunun Ne Önemi Var?

Özetleyecek olursak, bir sayfanın ne kadar “iyi” ne kadar “başarılı” olduğunun tek ölçütü olarak sayılan hayran sayısı ikinci plana geçiyor. Facebook aslında çok zekice bir hamle ile markalara “üyelerimi harakete geçirin” mesajı veriyor. Kullanıcılarına ise, bir sayfayı beğenmeden önce sayfanın ne kadar aktif olduğunu görme şansı tanıyor.

Bu durum, hayran sayısını arttırmak için kurgulanan bütün gereksiz stratejilerin önüne geçmek anlamına geliyor. Yani artık hayran sayısını arttırmak için fütursuzca para harcamak yerine, sayfanın cazibe merkezi haline gelmesi için projeler üretme devri. Üstelik markalar bunu sürekli kılmak durumunda çünkü bu istatistik sadece son 7 günü kapsıyor.

Umarım bu yazı, bugüne kadar süregelen düzene kanan markalara ve onları kandırmaktan gocunmayan ajanslara tez ulaşır. Çünkü Facebook’un konuşma sayıları, düzene sokulan çomaklardan sadece ilki. Çok yakında bir kaç değişikliğe daha tanık olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close