Akıllı evi olana indirimli konut sigortası!

Nesnelerin İnterneti bir çok sektörü derinden etkilemeye hazırlanırken, şimdilik bayrağı sağlık, şehircilik ve sigortacılık sektörleri taşıyor gibi görünüyor.

Bu minvalde son aylarda özellikle de sigortacılık sektöründe, dünya çapında inovasyon arayışlarının çoğaldığını gözlemliyoruz.

İşte size yakın zamandan bir örnek:

Zurich Sigorta ve İngiltere Merkezli #IoT girişimi Cocoon geçtiğimiz günlerde sıradışı bir işbirliği duyurarak; poliçe sahiplerinin akıllı ev ürünlerinden daha ucuza yararlanabileceğini; aynı şekilde akıllı ev ürünlerine sahip kişilerin ise ucuza konut poliçesi yaptırabileceğine dair anlaşmaya vardıklarını ilan etti.

Merak edenler için, Cocoon kitle fonlama sitesi Indiegogo’da büyümüş ve gelişmiş, henüz 2 yıllık bir firma. Bunun altını şu açıdan çizmek istedim, zira girişimcilerin hemen hepsi, ürün veya hizmetlerini geliştirirken alacakları yatırımın maddi boyutlarına odaklanıyorlar.

Oysa müşteri ve fayda odaklı süreçleri, işbirliği olanaklarını ve benzer fırsatları görebilmek çok önemli.

Cacoon Iot

Cocoon örneği bu yüzden önemli. Burada Zurich Sigorta iş birliği hem bilinirlik, hem itibar, hem de ürünün somut faydasının tüketicilere aktarımı konusunda paha biçilmez bir önem taşıyor.

Benzer işbirliklerini ülkemizde de görebilmek dileğiyle.
https://cocoon.life/about/

Comments (3)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close