Facebook’ta son perde..

Bayram’da Hollanda’ya gittim, çok da eğlendim hani. Eh, eğlenceli bir tatilin ardından pazartesi günü iş başı yapmanın eziyetini yaşayanlar bilir. İşinizi her ne kadar sevseniz de, tatilciliğin verdiği huzuru arar durursunuz. Böyle günlerde tek ümidiniz “sorunlu müşteri” yada “acil yetişmesi gereken bir iş” gibi durumlarla muhattap olmamaktır. Şükür ki ben de bugün öyle bir stres yok derken sosyal ağlarımdan birini karartan bir gelişme oldu. Facebook hesabıma erişimim engellendi.

Neden, nasıl, ne zaman oldu bilemiyorum. Bir anda oldu herşey. Öğlen ajansa Ulvi Kerimov geldi, birlikte yemeğe çıktık. Dönünde gördüm ki hesabım kapatılmış. Önce bizim çocuklar şaka yapıyorlar sandım. Mozilla Ubiquity ile kontrol ettim, bir şaka da söz konus değil. Eyvah dedim. Ve işte o an Facebook Hesabımdaki tüm veriler, gözlerimin önünden “The Social Network Movie” gibi geçti.

Gayet açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, hiç bir illegaliteye bulaşmadığım halde neden böyle bir durum başıma geldi anlayabilmiş değilim. Gerçi araştırırken gördüm ki, aynı durumdan şikayetçi olan hiçkimse de anlayabilmiş değil. Hürriyet’te yer alan bir habere göre Facebook’ta yer alan bir açıktan dolayı bu durum olabiliyormuş. Bana inandırıcı gelmese de bir ihtimal inanmak istiyor insan.

Kolay değil tabi. 5-6 yıllık bir hesap. -/yicit uzantılı üstelik- içinde 1100 küsür arkadaş 900’den fazla fotoğraf, onlarca video, yazı-çizi de var… Eh, bütün bunları bir anda kaybetmek adama koyuyor doğrusu. İşin bana göre kötü olan yanı da bu zaten.

Herhangi bir uyarı olmadan, bir insanın bütün birikimi çöpe gidebilir mi? Hani gerçek hayatta olsa, “burası dağ başı mı?” yada “babanın çiftliğimi lan burası?” diye hakkını arayabilir insan. Malesef burada öyle bir şansınız yok. Otorite karşısında teslim oluveriyorsunuz hemen. Eliniz kolunuz bağlı bekliyorsunuz. Demek ki internet o kadar da demokratik bir platform değilmiş.

Ha, hakkımı aramadım m? Aradım elbet. disabled@fb.com’a mail attım.  Hal hatır da sordum. Sonra kendimi işimi ve derdimi anlattım. Ama bir sonuç alabileceğimi sanmıyorum. Hakkımı onların belirlediği şekilde arayabiliyorum ancak. Mutlak Monarşi hali yani. Yazıklar olsun sana Facebook. Bunca yıldır verdiğim emekler haram olsun. Halbuki ne güzel bir ilişkimiz vardı..

Şimdi öyle bir kırdın ki kalbimi, anlatamam. Biliyorum. Sorun bende değil, sende.

(Devam Edecek- Şimdilik Gelişmeleri Buradan Takip Edebilirsiniz.)

Comments (3)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close