Ekümenopolis 31 Ağustos’ta ikinci kez vizyonda!

Ekümenopolis ekibi filmin ilk vizyona girişini bu şekilde duyurmuştu.

Tam da tartışılan Kentsel Dönüşüm yasalarının TBMM’den geçtiği, 3. Köprü ihalesinin sonuçlandığı bu günlerde, bütün bu projelerin altında yatan ekonomik dinamikleri deşifre eden bir belgesel sinemalarda oynuyor.

İlk olarak 4 Mayıs’ta vizyona giren belgesel yoğun talep üzerine 31 Ağustos’ta ikinci kez vizyonda, bu sefer sadece Beyoğlu Majestik Sinemasında. SİYAD “En İyi Belgesel” ödüllü Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir, İstanbul’u nefes alınamaz hale getiren sistemin ilmek ilmek nasıl örüldüğünü; geçen hafta TBMM’den geçen “Afet Yasası”nın içyüzünü, daha dün ihalesi sonuçlanan 3. Köprü projesinin altında yatan dinamikleri ve olası sonuçlarını gözler önüne seriyor.

Belgesel ekibi, filmin eleştirdiği küresel kent vizyonunun simge yapıları olan gökdelenleri birer sokak panosuna çevirerek 4 Mayıs’taki ilk vizyonun duyurusunu Türkiye’de ilk defa uygulanan gerilla projeksiyon yöntemiyle gerçekleştirmişti. Saphire, Mashattan, Kanyon, Bomonti Rixos, Tat Kuleleri gibi kentin en yüksek yapılarına yansıttıkları mesajlarla İstanbullulara çağrı yapmışlardı.

Dünyada ve Türkiye’de birçok film festivalinde, üniversitede, mahallede ve BM Habitat ajansı gibi kentleşme üzerine birçok sempozyumda gösterilen yapımın yönetmenliğini İmre Azem, yapımcılığını ise Gaye Günay üstleniyor. Türkiye’de ilk defa “kitlesel fonlama” (crowd-funding) yöntemiyle, yani filmin samimiyetine ve niteliğine inanan insanların bireysel katkılarıyla dağıtımı gerçekleştirilen film, belgesel sinemanın etkisi üzerine de çarpıcı bir örnek teşkil ediyor.

Filmi 31 Ağustos’ta Beyoğlu Majestik sinemasında 6 seans olarak izlemek mümkün.
Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close