3.Uluslararası Canlandıranlar Festivali

Katılımcılar projelerini her yıl Canlandıranlar Yetenek Kampı seçmelerine gönderiyor. Seçici Kurul’un belirlediği projelerin yönetmenleri bir yıl boyunca senaryo, storyboard, film yapımı, filmde ses ve müzik kullanımı gibi konularda deneyim sahibi profesyonellerle görüşerek film projelerini geliştiriyor, filmlerin üretim ve post-prodüksiyon aşamalarında da danışmanlık ve teknik destek alıyorlar.

Üretilen filmler her yıl; özel bir gösterim ile izleyicilere sunulduktan sonra çeşitli festivallere de gönderiliyor. Bu yıl ise “Canlandıranlar” başlıklı projeler; animasyon için çalışan, emek veren, üretim yapan ya da yapmak isteyen kişilere odaklanıyor.

Bu yıl 3.sü düzenlenen ve 24 Nisan Perşembe günü izleyicilerle buluşacak olan Uluslararası Calandıranlar Festivali’nin açılış gecesinde en taze Canlandıranlar Yetenek Kampı filmleri ile uzun metrajlı bir yapım gösterilecek.

Yapımda Seul’lu bir çocuğun Belçika’da geçen hikayesini anlatan Ten Rengi Bal (Couleur de peau: Miel), Jung Sik-Jun’un grafik romanından uyarlanmış. Fransız yapımı filmde canlı çekim ve 2D/3D animasyon bir arada kullanılıyor.

Ufak Bir Not:
Canlandıranlar Yetenek Kampı’nda İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ile Sinefekt, Anima, Canlandırma Servisi ve Dirty Cheap yapım şirketleri destekçi olarak yer alıyor.

Dahası: canlandiranlar.com‘da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close